Vertonghen je pripravený pomôcť Belgicku. Lukakuovi veľmi dôverujem, hovorí

Jan Vertonghen (vľavo) bráni Kyliana Mbappého.
Jan Vertonghen (vľavo) bráni Kyliana Mbappého. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|18. jún 2024 o 16:09

Útočník Belgicka spálil niekoľko dobrých šancí v zápase proti Slovensku.

LUDWIGSBURG. Belgický futbalista Jan Vertonghen sa zotavil zo zranenia slabín a trénerovi Domenicovi Tedescovi bude k dispozícii na sobotný zápas EURO 2024 proti Rumunsku.

"Cítim sa pripravený, no v konečnom dôsledku je to rozhodnutie trénera," citovala Vertonghena agentúra DPA.

Tridsaťsedemročný stopér je najskúsenejší hráč Belgicka, v drese národného tímu odohral rekordných 154 duelov.

Belgičania prekvapivo prehrali v pondelkovom stretnutí E-skupiny so Slovákmi 0:1.

Romelu Lukaku v zápase nevyužil niekoľko sľubných príležitostí a gólu sa nedočkal, hoci dvakrát dostal loptu za bránkovú čiaru, ale v oboch prípadoch ho o radosť obral systém VAR.

"Romeluovi veľmi dôverujem, najmä po mentálnej a kvalitatívnej stránke. Miluje momenty, keď je na neho vyvíjaný tlak. Som si istý, že v sobotu nájde spôsob, ako ísť ďalej.

Na tréningoch môžete mať najlepšie zakončenie, ale v zápasoch je na vás vyvíjaný tlak a súperi nasadzujú svoje telá, ale my máme všetky kvality na to, aby sme sa z toho dostali.

Väčšie obavy by som mal, keby sme nemali kvalitu, takže som presvedčený, že v sobotu zabodujeme," hovorí skúsený obranca.

Vertonghen odohral väčšinu zo svojich 154 zápasov po boku 31-ročného Lukakua, ktorý v 116 medzinárodných zápasoch strelil rekordných 85 gólov.

"Samozrejme, tím je po včerajšom výsledku veľmi sklamaný. Vždy chcete, aby vás prvý zápas na turnaji trochu zbavil tlaku, ale teraz je ten tlak pravdepodobne ešte väčší, a preto sme sklamaní.

Nie sme sklamaní z toho, ako sme hrali, z toho, aké šance sme si vytvorili, ani z toho, ako sme bránili," povedal Vertonghen na utorňajšej tlačovej konferencii.

Vertonghen si nemyslí, že by sa tím mal snažiť hrať inak.

"Podľa môjho názoru by to bola chyba. Samozrejme, jednoduchou odpoveďou je strieľať góly a neinkasovať žiadne.

Ale áno, kľúčové je myslenie, útočiť a potom vyhrávať a pokračovať v tom, čo sme robili predchádzajúcich 15 zápasov," povedal o neporaziteľnosti Belgicka pred pondelkovou prehrou.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Vertonghen je pripravený pomôcť Belgicku. Lukakuovi veľmi dôverujem, hovorí