Ján Lašák sa teší v Čechách na play off

Ján Lašák v drese Pardubíc.
Ján Lašák v drese Pardubíc. (Autor: ČTK)
TASR|2. mar 2009 o 12:32

Tretíkrát sa Ján Lašák s tímom HC Moeller Pardubice predstaví vo vyraďovacej fáze českej hokejovej extraligy.

Pardubice. V prvom prípade sa aj jeho zásluhou dostal až na najvyšší stupienok, keď v roku 2005 získal majstrovský titul. O dva roky si Pardubice finále zopakovali, z titulu sa však vtedy tešila pražská Sparta.

V stredu Pardubice vstúpia do play off v jeho štvrťfinálovej fáze a súperom im bude Plzeň, ktorá postúpila cez predkolo po päťzápasovom triumfe nad Třincom. V základnej časti s tímom zo západu Čiech dvakrát vyhrali a dva razy prehrali.

"Celá sezóna bola vyrovnaná, bude to určite veľmi napínavé a vyrovnané," vyjadril sa na klubovej internetovej stránke slovenský brankár a pokračoval: "Bude to veľmi sledované divákmi a čaká nás kvalitný a zároveň nervózny hokej s emóciami. Jednoducho so všetkým, čo k hokeju patrí." Podľa Jána Lašáka, ktorý v základnej časti odchytal 37 zápasov (2166 minút) s 91,89 percentuálnou úspešnosťou, má Plzeň veľmi silné a vyrovnané mužstvo. "Všetci vieme, čo dokáže Martin Straka, je to veľký hráč. Ďalej je tam Tomáš Vlasák, ďalšia osobnosť. Títo dvaja borci tam tvoria hru a okolo nich je veľa hráčov s veľkým potenciálom. Majú veľmi šikovné mužstvo, ktoré dokáže provokovať protihráčov a ich hráči sú veľmi tvrdí a odolní. A nezabúdajme na kvalitného brankára. Jednoducho nás čaká náročný protivník," uviedol 29-ročný slovenský reprezentant.

Pardubice začínajú sériu s Plzňou na domácom ľade, čo podľa Lašáka môže byť výhoda, hlavne preto, že do play off vstupujú po prestávke. "Doma sme v sezóne silní, čo sme aj potvrdili a teraz to chceme využiť. Každé domáce víťazstvo bolo výsledkom tvrdej práce celého mančaftu, na to musíme nadviazať. S podporou fanúšikov sa chceme pokúsiť domáce zápasy vyhrávať," zdôraznil Ján Lašák. V reakcii na otázku, že v Plzni sú diváci dosť vulgárni a svoje si tam vypočul aj brankár Třinca Vojtek, Lašák konštatoval: "Keď som v pohode, tak mi také veci nevadia. Naopak sa ešte viac vyhecujem. Ja ale vypením, aj keď sú diváci potichu. Toto neriešim, možno budú vulgárni, ale ja sa hlavne teším na výbornú sériu so skvelými atmosférami na oboch štadiónoch."

Nachádzate sa tu:
Domov