Ján Laco si našiel klub, bude chytať za Košice

Ján Laco chytal za slovenský tím na olympijských hrách v Pjongčangu 2018.
Ján Laco chytal za slovenský tím na olympijských hrách v Pjongčangu 2018. (Autor: TASR)
Sportnet|29. jan 2019 o 18:31

V tejto sezóne neodohral ešte ani zápas.

KOŠICE. Slovenský hokejový brankár Ján Laco sa dohodol na spolupráci s HC Košice. Tridsaťsedemročný gólman pribudol do kádra účastníka najvyššej domácej súťaže Tipsport ligy tesne pred uzávierkou prestupov.

Laco by mal vypomôcť klubu v závere aktuálnej sezóny, v ktorej zatiaľ neodchytal ani jeden súťažný duel pre zranenie. Informáciu priniesol oficiálny web košického klubu.

"S Jankom Lacom sme v kontakte dlhšiu dobu a som veľmi rád, že po vzájomne korektných rozhovoroch sme dospeli k takejto dohode," uviedol pre hckosice.sk výkonný riaditeľ klubu Rastislav Rusič.

"Z jeho nesporných športových a ľudských kvalít bude čerpať nielen súčasná brankárska dvojica a kabína, ale aj celá organizácia. To, kedy sa pripojí k tímu, je ešte otvorenou otázkou. Teraz je podstatné, že je odhodlaný sa k nám pripojiť,“ dodal Rusič.

Rodák z Liptovského Mikuláša sa vracia do známeho prostredia, pretože v Košiciach nastupoval v sezónach 2004/2005 až 2006/2007. Odvtedy však vystriedal viacero domácich aj zahraničných pôsobísk.

V predchádzajúcich dvoch sezónach účinkoval v českej extralige v Chomutove a Sparte Praha, v KHL hájil farby Barysu Astana, Donbassu Doneck a Levu Poprad.

Na domácich klziskách si vyskúšal dresy rodného Liptovského Mikuláša, Banskej Bystrice, Zvolena, Detvy, Nitry a spomenutých Košíc.

Laco má na konte aj striebornú medailu z majstrovstiev sveta 2012.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Ján Laco si našiel klub, bude chytať za Košice