Ďurica v reprezentácii končí. Pridá sa k nemu aj Škrtel?

Ján Ďurica.
Ján Ďurica. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Pavol Spál|30. okt 2017 o 15:49

Kapitán národného tímu Martin Škrtel si zobral čas na rozmyslenie. Z tohto kolektívu sa však ťažko odchádza, tvrdí tréner futbalovej reprezentácie Ján Kozák.

BRATISLAVA. Najstarším futbalistom, aký kedy hral za slovenský národný tím, bol Ladislav Molnár. Keď sa bývalý brankár lúčil, mal 37 rokov a 12 dní.

Ján Ďurica je najstarší zo súčasných reprezentantov. V decembri dovŕši už 36 rokov. Stopér Trabzonsporu však už Molnára neprekoná.

„S Ďuricom som bol dohodnutý ešte pred touto kvalifikáciou, že bude jeho posledná. Proti Nórsku absolvuje rozlúčkový zápas, je na to pripravený,“ vraví tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák.

Trinásť rokov v reprezentácii

Národný tím nepostúpil na budúcoročné majstrovstvá sveta. Slováci sa rozlúčia s rokom 2017 dvojicou prípravných zápasov - proti Ukrajine v piatok 10. novembra (hrá sa vo Ľvove), a o štyri dni neskôr proti Nórsku (hrá sa v Trnave).

Okrem Ďuricu je v súčasnom kádri ďalších sedem hráčov, ktorí majú viac ako tridsať rokov - brankár Matúš Kozáčik (33), obrancovia Peter Pekarík (31), Martin Škrtel (32) a Tomáš Hubočan (32), stredopoliari Juraj Kucka (30) a Marek Hamšík (30) i útočník Adam Nemec (32).

So všetkými Kozák predbežne ráta aj v budúcnosti.

Ďurica doteraz za reprezentáciu odohral 90 zápasov a strelil štyri góly. Spolu so Škrtelom sú v národnom tíme najstarší aj služobne. Obaja debutovali pred trinástimi rokmi v súboji v Japonsku.

Ako sa rozhodne Škrtel?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Ďurica v reprezentácii končí. Pridá sa k nemu aj Škrtel?