14.06.2021 | E
14.06.2021 | E
1 - 2
(0:1)

Poľsko nie je Bayern. Našou devízou je tím, vraví Ďurica

Ján Ďurica
Ján Ďurica (Autor: TASR)
Sportnet|14. jún 2021 o 11:17

Základ mužstva je vyvážený, vraví bývalý obranca.

BRATISLAVA. Bol azda pri všetkom podstatnom, čo slovenská futbalová reprezentácia dosiahla v 21. storočí. Vybojoval s ňou postup na majstrovstvá sveta aj Európy, zahral si na oboch šampionátoch.

Bývalý futbalový obranca Ján Ďurica so záujmom sleduje aj zápasy EURO 2020. Ako vidí šance Slovákov v prvom zápase proti Poľsku?

"Nie som dobrý tipér. Aj keď sme boli na tých turnajoch, vždy sme s chalanmi kalkulovali. Napríklad vo Francúzsku sme počítali, že zdoláme Wales, remizujeme s Ruskom a s Anglickom môžeme prehrať. Napokon to bolo celkom opačne.

V tejto našej skupine sú silní súperi, ale s každým sa dá hrať. Záleží na tom, ako chlapci pristúpia k zápasom. Nemáme celkom mladé mužstvo.

Sú tam aj skúsení hráči ako Kucka, Hamšík, Pekarík, Dúbravka, Hubočan, aj Škriniar už má niečo za sebou. Mužstvo je dobre vyvážené.

Určite zohrá dôležitú úlohu aj taktika, ako tréner Tarkovič postaví chalanov do zápasu. Dúfam, že postúpime zo skupiny a potom uvidíme," povedal 39-ročný rodák z Dunajskej Stredy. 

Poliaci sa budú spoliehať najmä na svoju ofenzívnu hviezdu Roberta Lewandovského. Je aj v slovenskom tíme rozdielový hráč? 

"O Lewandovského forme sa nemusíme baviť. Je to mašina na góly, vynikajúci hráč, v šestnástke sa vie rýchlo zvrtnúť, dá gól z každej pozície.

Ale pozor, hrá v Bayerne Mníchov. Tam je na každom poste hviezda, ale v poľskej reprezentácii to celkom neplatí.  

Aj Hamšo (Marek Hamšík, pozn.) je vynikajúci futbalista, ale našou devízou je tímovosť, touto cestou by sme sa mali uberať," dodal Ďurica.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Poľsko nie je Bayern. Našou devízou je tím, vraví Ďurica