Košice získali Jakuba Sukeľa, vymenili ho za dvoch hráčov

Jakub a Matúš Sukeľovci v reprezentácii počas Nemeckého pohára.
Jakub a Matúš Sukeľovci v reprezentácii počas Nemeckého pohára. (Autor: TASR)
TASR|14. jan 2020 o 16:40

Mikuláš vyhovel Sukeľovej žiadosti.

KOŠICE. Medzi hokejovými tipsportligovými klubmi MHk 32 Liptovský Mikuláš a HC Košice prišlo k hráčskej transakcii.

Na východ zamieril útočník Jakub Sukeľ výmenou za útočníka Filipa Vrábeľa a obrancu Christiána Michalčina. Informovala o tom oficiálna stránka liptovského klubu.

Chcú mu pomôcť v napredovaní

"HC Košice už dávnejšie prejavili záujem o Jakuba. Pre vedenie klubu to nebolo ľahké rozhodnutie, ale po vzájomnej dohode a samotnej prosbe sme Jakubovi vyhoveli.

Aj takto mu chceme pomôcť v napredovaní jeho športového rastu a zároveň veríme, že mu to pomôže vybojovať si stabilné miesto v reprezentácii Slovenska," uviedol generálny manažér MHk 32 Liptovský Mikuláš Michal Čanky.

Sukeľ odohral v sezóne 2019/2020 36 zápasov, v ktorých získal 15 kanadských bodov za 8 gólov a 7 asistencií. Ďalšie by rád pridal v novom pôsobisku.

Liptáci získali za Sukeľa dvojicu hráčov HC Košice. Christián Michalčin ani Filip Vrábeľ nemali v prebiehajúcej sezóne stabilné miesto v košickom A-mužstve.

Oslovili ho už v novembri

Obranca Michalčin nastúpil do 18 zápasov (bilancia 0+2), ďalších 9 stretnutí odohral za Spišskú Novú Ves v SHL. Vrábeľ odohral 21 zápasov, v ktorých získal 5 bodov za 3 góly a 2 asistencie.

"Koncom novembra ma oslovil generálny manažér HC Košice (Jan Šťastný, pozn.) a prezentoval mi záujem o moje služby. Potešilo ma to, ale zároveň som si bol vedomý, že ma viažu zmluvné povinnosti k môjmu materskému klubu MHk 32 Liptovský Mikuláš.

Preto som bol osobne za našim generálnym manažérom a poprosil ho, či by vedenie nenašlo spôsob mojej výmeny. Včera večer (pondelok) mi napokon vedenie oznámilo, že sa rozhodlo vyhovieť mojej žiadosti," uviedol Sukeľ pre klubovú stránku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Košice získali Jakuba Sukeľa, vymenili ho za dvoch hráčov