Jágr v Dallase skončil, klub ho vymenil do Bostonu

(Autor: TASR/AP)
TASR|2. apr 2013 o 19:49

Jaromír Jágr bol najproduktívnejším hráčom Dallasu, klub však stratil šancu na postup do play off.

DALLAS. Fenomenálny český hokejista Jaromír Jágr skončil v tíme NHL Dallas Stars. V aktuálnom ročníku najproduktívnejší hráč dallaských "hviezd" sa vracia do Východnej konferencie, keď ho vedenie texaského klubu v utorok vymenilo do Bostonu. V drese Bruins sa stane spoluhráčom slovenského kapitána Zdena Cháru.

"O Jaromíra bol medzi klubmi veľký záujem, ale nakoniec padla voľba na Boston," povedal pre portál isport.cz hráčov agent Petr Svoboda.

Médiá pritom ešte pred pár dňami informovali, že Stars si chcú hviezdneho krídelníka upísať na ďalšiu sezónu, veľkonočné prehry s Los Angeles a Anahaimom však otočili kurz o 180 stupňov.

Vedenie Stars si uvedomilo, že šance na postup do play off sa výrazne znížili a že nemá význam držať v kádri hráčov, ktorým sa po sezóne končí zmluva. Stars preto čakali na ponuky, aby získali čo najväčšiu protihodnotu.

"Nedávno Dallas prišiel s veľmi dobrou ponukou na predĺženie zmluvy, ale pohľad tímu na vec sa zmenil po posledných stretnutiach, v ktorých si mužstvo pripísalo prehry," dodal Svoboda.

Už skôr prejavili záujem o Jágra aj "diabli" z New Jersey, ktorým sa zranil ruský kanonier Iľja Kovaľčuk. Medzi kandidátov patrili podľa zámorských médií aj Detroit a Philadelphia, kde Jágr úspešne pôsobil v minulom ročníku.

Jágr figuroval na prvom mieste produktivity Stars, keď v 34 stretnutiach nazbieral 26 bodov (14+12).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jágr v Dallase skončil, klub ho vymenil do Bostonu