Jágr údajne odmietol Pittsburgh, šancu má Detroit

Jaromír Jágr v drese reprezentácie.
Jaromír Jágr v drese reprezentácie. (Autor: TASR/AP)
Tomáš Prokop, SITA|30. jún 2011 o 09:28

Skvelý český krídelník stále nepodpísal novú zmluvu. Vyzerá to však, že po troch rokoch v KHL sa vráti do NHL.

Agentúrny článok bol nahradený autorským o 14.03

BRATISLAVA. V posledných dňoch vzbudzuje veľkú pozornosť v NHL návrat Jaromíra Jágra. Český útočník dokázal na svetovom šampionáte na Slovensku, že stále patrí k svetovej elite a záujem o jeho angažovanie prejavilo viacero klubov.

O jeho definitíve by sa mohlo rozhodnúť v piatok, keď začína v zámorí prestupové obdobie. Najväčší záujem mal o legendárneho krídelníka Pittsburgh, ktorý mu už predostrel konkrétne podmienky na ročnú zmluvu vo výške dvoch miliónov dolárov.

Jágr je platný aj vo vyššom veku

„Videl som ho na majstrovstvách sveta. Naďalej to je platný hráč, ktorý by nám mohol pomôcť k úspechu,“ povedal pre Post-Gazette manažér Pittsburghu Ray Shero.

Podľa posledných informácií českého denníku Sport však Jágr ponuku Pittsburghu Jágr odmietol a najväčšiu šancu na jeho podpis má Detroit.

Pred pár týždňami sa spomínali v súvislosti s českým krídelníkom okrem Red Wings a Penguins aj Montreal či úradujúci víťaz NHL z Bostonu.

Jágr vraj odcestoval do USA. Aj keď jeho agent Petr Svoboda nevedel zámorským médiám potvrdiť kedy konkrétne priletí do New Yorku. Svoboda zároveň povedal, že jeho klient ešte s nikým nedopísal zmluvu.

Stále ho chcú aj tímy KHL, najviac Avantgard Omsk, za ktorý odohral posledné tri sezóny.

Hašek mu verí

Skvelý útočník síce oslávi vo februári štyridsiatku, ale podľa viacerých odborníkov môže v NHL patriť medzi najlepších. „Jarda môže získať v sezóne okolo osemdesiat bodov, o tom som presvedčený. Na druhej strane to bude mať ťažšie ako v KHL,“ povedal v rozhovore pre Lidové Noviny brankár Dominik Hašek.

Problémom môžu byť peniaze. Aj podľa Haška sú dva milióny pre hráča jeho formátu málo.

Jágr patrí v NHL k najlepším útočníkom histórie. S 1599 bodmi je najproduktívnejším Európanom a medzi všetkými útočníkmi je deviaty. Päťkrát vyhral produktivitu v sezóne a raz získal Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča súťaže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jágr údajne odmietol Pittsburgh, šancu má Detroit