Jágr prekonal ďalší rekord, dvakrát asistoval proti New York Rangers

Hokejisti Floridy Panthers porazili New York Rangers po samostatných nájazdoch.
Hokejisti Floridy Panthers porazili New York Rangers po samostatných nájazdoch. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|18. mar 2017 o 06:30

V zámorskej NHL sa v noci odohrali štyri zápasy.

NEW YORK. Hokejisti Pittsburghu Penguins zvíťazili v noci na sobotu v súboji zámorskej NHL nad New Jersey 6:4 a odčinili dve predošlé zaváhania s Philadelphiou (0:4) a Calgary (3:4 pp a sn).

Dvoma gólmi a asistenciou sa pod ich triumf podpísal kapitán Sidney Crosby. Penguins patrí v tabuľke Východnej konferencie druhá priečka s jednobodovou stratou na lídra celej súťaže Washington.

Dvojnásobnú radosť mal po zápase útočník domácich Carter Rowney. Gól na 5:3, ktorý sa neskôr ukázal ako víťazný, bol premiérový v jeho zámorskej kariére.

Po zápase preto netrpezlivo čakal, aby si mohol pozrieť množstvo gratulácií vo svojom mobilnom telefóne. "Som si istý, že moji bratia a rodina mi nejaké poslali," usmieval sa Rowney.

Jágr má ďalší cieľ

Dve stretnutia zo štyroch museli rozhodnúť až samostatné nájazdy. Na ľade New Yorku Rangers sa tešili hráči Floridy Panthers (4:3 pp a sn).

V tomto zápase sa o ďalší historický zápis postaral český veterán Jaromír Jágr. Útočník Floridy dvomi asistenciami prekonal Gordieho Howea v počte bodov získaných bodov vo veku nad 40 rokov.

Český útočník ich má momentálne na konte 269.

"Teraz mám pred sebou ďalší cieľ, prekonať rekord v počte bodov získaných po päťdesiatke," komentoval Jágr rekordný zápis a dodal: "Niet pochýb o tom, že si to vážim. Prekonal som hráča, ktorému hovorili Mr. Hockey, takže to je pre mňa veľká česť."

Rozhodla desiata séria nájazdov

V nedeľu môže Jágr dosiahnuť ďalší míľnik a nastúpiť už na 1700. zápas v NHL. Osláviť by ho mal na ľade Pittsburghu, teda tímu, v ktorom v roku 1990 začal v osemnástich rokoch svoju výnimočnú zámorskú kariéru.

Stal by sa štvrtým hráčom v histórii profiligy s takýmto počtom odohraných zápasov. "O ňom už bolo povedané všetko. Je neuveriteľné, aký zápal pre hru tento chlap má a ako sa sám dokáže pripraviť. Musí byť vzorom pre všetkých. To, čo predvádza na ľade, ma už vôbec neprekvapuje," zložil Jágrovi poklonu tréner Floridy Tom Rowe.

Buffalo zvíťazilo nad Anaheimom 2:1 pp a sn. Triumf Buffala zariadil lotyšský útočník Zemgus Girgensons, ktorý rozhodol v desiatej sérii nájazdov.

Táto prestrelka bola najdlhšou v histórii Sabres. V zápase nemali domáci Ducks ani jeden raz výhodu presilovej hry, čo sa im stalo iba druhýkrát v sezóne.

NHL - výsledky:

New York Rangers - Florida Panthers 3:4 po samostatných nájazdoch (2:0, 0:2, 1:1, 0:0, 0:1)

Góly: 3. Zuccarello (Kreider, Stepan), 5. Miller (Smith, Zibanejad), 12. Zuccarello (Smith, Holden) - 22. Huberdeau (Jágr, Petrovic), 27. Jokinen (Vanek, Demers), 48. Barkov (Jágr, Huberdeau), rozhodujúci samostatný nájazd - Barkov

Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 6:4 (3:2, 1:1, 2:1)

Góly: 7. Kessel (Hörnqvist, Cullen), 14. Guentzel (Crosby, Dumoulin), 20. Crosby (Streit, Schultz), 36. Bonino (Rowney, Kühnhackl), 46. Rowney (Kühnhackl, Sestito), 60. Crosby (Sheary) - 6. Palmieri (Hall, Moore), 15. Noesen (Zacha, Quenneville), 40. Bennett (Henrique, Merrill), 57. Palmieri (Blandisi)

Calgary Flames - Dallas Stars 3:1 (1:0, 2:1, 0:1)

Góly: 17. Frolík (Backlund, Giordano), 26. Tkachuk (Giordano, Hamilton), 29. Giordano (Tkachuk) - 44. Ritchie. Brankári: Elliot - Lehtonen

Anaheim Ducks - Buffalo Sabres 1:2 po samostatných nájazdoch (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 2:3)

Góly: 12. Rakell (Fowler, Montour) - 36. O'Reilly (McCabe, Eichel), rozhodujúci sn Girgensons. Brankári: Bernier - Nilsson

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jágr prekonal ďalší rekord, dvakrát asistoval proti New York Rangers