Jágr dosiahol 1600. bod hneď v prvom zápase po návrate

Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop, SITA|7. okt 2011 o 10:03

Legendárny český útočník bodoval už v úvodnom zápase sezóny. Ako deviaty hráč v histórii prekonal v NHL 1600-bodovú hranicu.

BRATISLAVA. Jaromír Jágr sa dokázal výraznejšie presadiť už v úvode novej sezóny NHL. V otváracom dueli na ľade obhajcu Stanleyho pohára Bostonu pomohol Philadelphii asistenciou k cennej výhre 2:1. Prihrávka na gól Clauda Girouxa znamenala pre neho 1600. bod v NHL.

Po zápase nezaprel zmysel pre humor, keď na otázku novinárov o prekonaní hranice reagoval s úsmevom na perách: „Vedel som, že ak sa nezraním, dosiahnem v sezóne na túto hranicu."

Tridsaťdeväťročný krídelník odohral duel vo veľmi dobrom tempe v druhom útoku Flyers s dvadsaťjednročným Girouxom a dvadsaťtriročným Jamesom Van Riemsdykom. Priestor na ľade však dostala druhá lajna ako elitný útok. „Som rád, že hrám v druhej lajne, lebo takto vás nečakajú najlepší obrancovia súpera. Takúto možnosť som predtým v kariére veľmi nemal,“ dodal Jágr pre idnes.cz.

Skúsený útočník priznal, že NHL sa za tri roky, keď hral v KHL, zmenila hlavne v rýchlosti a agresivite. Na jeho hre však roky neboli veľmi vidieť. Počas zápasu sa poctivo vracal a nevedel si vynachváliť spoluprácu najmä s Girouxom, ktorému prihrával na prvý gól Philadelphie. Jágr prihral rozbehnutému Girouxovi puk na modrej čiare, ten obišiel celú obranu Bruins na čele so Zdenom Chárom a forhendovým blafákom prekonal Tima Thomasa.

„Gi predviedol ukážkovú akciu. Povedal som mu, že podobné góly nedával ani Mario Lemieux,“ dodal Čech pre espn.com.

Pri víťaznom góle si pripísal asistenciu aj Andrej Meszároš, ktorý odohral 18 minút. Chára hral 24 minút a bol na ľade pri oboch góloch Flyers.

1600. bod Jaromíra Jágra v NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jágr dosiahol 1600. bod hneď v prvom zápase po návrate