Jágr bude hrať za Kladno, tvrdí jeho otec

Jaromír Jágr v drese českej reprezentácie
Jaromír Jágr v drese českej reprezentácie (Autor: SITA/AP)
TASR|12. feb 2011 o 20:23

Po rokoch opäť doma. Česká hokejová legenda Jaromír Jágr pripravuje návrat do Českej republiky. Jeho spoluhráč z reprezentácie Martin Straka to ale vidí inak: "Je to skôr scifi."

PRAHA. Česká legenda Jaromír Jágr plánuje po skončení sezóny v Omsku návrat do Kladna, kde by mal pôsobiť i ako hráč i ako šéf klubu. Denníku Mladá fronta to v sobotu prezradil jeho otec, ktorý pôsobí v klube ako prezident.

Jaromír o tom vie, hovorí Jágr st.

"Urobíme to, keď skončíme sezónu. Jaromír o tom vie. Ja mám už 70 rokov, to už nie je sranda. Je ponižujúce a smutné, keď vidíte, ako sa mesto stavia k niečomu, čo som 17 rokov budoval a tvoril," uviedol pre český denník Jaromír Jágr st.

Narážal tak na fakt, že on a riaditeľ klubu Milan Volf kandidoval v komunálnych voľbách za stranu Voľba pre Kladno, ktorá nakoniec skončila v opozícii, následkom čoho mali byť menšie dotácie. Ak by vo funkcii prezidenta figuroval jeho syn, vzťahy medzi klubom a radnicou by sa mali stabilizovať.

Samotný Jágr už niekoľko rokov kladniansky hokej v tichosti sponzoruje. Ide o niekoľko miliónov korún, ktoré pomáhajú znižovať stratu jedného z najchudobnejších extraligových klubov. Už minulý rok hokejový útočník sľúbil že sa do dvoch rokov do Kladna vráti.

Hokejistovi končí v Omsku zmluva

V Omsku Jágrovi končí zmluva. Aj podľa jeho agenta Jaroslava Zídka, nie je jasné či ostane, hoci vedenie klubu sa o to bude usilovať. "Ak by získali titul, tak to vidím na 60 percent," uviedol Zídek pre český Sport.

Ak by sa naplnili slová Jágra seniora a Kladno sa v lige zachráni, potom sa bude jeho syn stretávať na ľade i v zákulisí s kamarátom Martinom Strakom, ktorý je spoluvlastníkom i hráčom Plzne. "Bolo by to skvelé, keby sa taká osobnosť vrátila do extraligy. Aj keď si myslím, že to je stále scifi," povedal Straka.

Jaromír Jágr - TOP 10

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Jágr bude hrať za Kladno, tvrdí jeho otec