Jack Hughes a Devils začínajú rokovať o novom kontrakte. Priorita klubu je jasná

Oh My Hockey|22. okt 2021 o 07:43

Momentálne zranenému Jackovi Hughesovi zostáva do konca prebiehajúceho kontraktu odohrať ešte jednu sezónu. To však nie je prekážkou rokovaniam medzi ním a New Jersey Devils.

Klub, ktorý ho v roku 2019 draftoval na prvom mieste výberu mladíkov, chce okolo neho postaviť úspešné mužstvo. Sám Hughes rok po roku ukazuje zlepšenie, aj do tejto sezóny vlietol tromi bodmi v štyroch tretinách. Potom sa zranil.

Momentálne pauzuje s vykĺbeným ramenom.

Ako informuje insider Pierre LeBrun, medzi hráčovým kempom a klubom sa rozbiehajú prvé debaty o novej zmluve. Aktuálne hráva pod nováčikovskou, vďaka ktorej si pri dosiahnutí všetkých bonusov môže zarobiť až 3 775 000 dolárov ročne.

Strašiakom pre manažment "diablov" môže byť pohľad na siahodlhé rokovania jeho brata Quinna s Vancouverom. Najstarší z Hughesovcov síce podpísal, ale až 1. októbra, tesne pred štartom ročníka. Vyjednal si šesťročnú dohodu s ročným platom 7 850 000 dolárov.

Plat Jacka je dnes ťažké predpovedať, ale je možné, že bude podobne vysoký. Prioritou klubu údajne je - ako vo väčšine takýchto prípadov - podpísať hráča na dlhodobý kontrakt. Z minulosti vieme, že pri takomto scenári je potrebné si priplatiť.

Skúsenosti s podobnými rokovaniami už má Hughesov spoluhráč a kapitán Nico Hischier. Niekdajšia jednotka draftu zo Švajčiarska od minulej sezóny poberá 7 250 000 dolárov do konca ročníka 2026/27.

Súčasťou štruktúr klubu New Jersey Devils je aj Jackov mladší brat Luke, draftovaný ako štvorka posledného draftu. Aj pre tento fakt je krajne nepravdepodobné, že by Jack chcel trucovať či opustiť klub.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jack Hughes a Devils začínajú rokovať o novom kontrakte. Priorita klubu je jasná