Ivan Dornič trénerom prvoligového Ružinova

SITA|16. jún 2008 o 13:30

BRATISLAVA 16. júna (SITA) - Trénerom prvoligového hokejového mužstva HK Ružinov 99 Bratislava sa pred sezónou 2008/09 stal Ivan Dornič. Ten naposledy viedol maďarský TE Újpest Budapešť, kam smerovali ...

BRATISLAVA 16. júna (SITA) - Trénerom prvoligového hokejového mužstva HK Ružinov 99 Bratislava sa pred sezónou 2008/09 stal Ivan Dornič. Ten naposledy viedol maďarský TE Újpest Budapešť, kam smerovali jeho kroky po odchode z Nitry v úvode minulej sezóny. "Pán Dornič bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť na poste trénera mužov v druhej najvyššej súťaži. Na pozícii hlavného kormidelníka vystriedal Milana Sitára, ktorý bude pôsobiť ako jeho asistent a zároveň z lavičky povedie juniorský tím," prezradil pre agentúru SITA generálny manažér ružinovského klubu Ľubomír Pokovič. Štyridsaťšesťročný Dornič v minulom ročníku rekordne rýchlo odišiel z Nitry, keď ho po štyroch prehrách v úvodných štyroch kolách extraligy vymenil Rostislav Vlach. Následne zamieril do budapeštianskeho TE Újpest, s ktorým obsadil po základnej časti najvyššej maďarskej súťaže štvrté miesto a v konečnom poradí po play off figurovali jeho zverenci na 5. pozícii.

"S prácou Milana Sitára v minulom ročníku sme boli nadmieru spokojní aj preto ostáva v klube a okrem prvého tímu bude trénovať aj juniorov. Práca s nimi a ich prechod medzi dospelých vyžaduje dokonalú súčinnosť a pôsobenie Sitára pri junioroch aj mužoch by mali zabezpečiť prechod týchto hráčov do kategórie dospelých. V tíme však máme aj starších hráčov, ktorí svojimi skúsenosťami majú mladíkov usmerniť. Mladí chlapci tak budú mať aj po prechode do 'veľkého' hokeja šancu hrávať a nie len vysedávať na lavičke, ako by to bolo vo väčšine extraligových klubov," povedal Pokovič a dodal: "Bol som dva roky v Minsku a tam sa pracuje na podobnom systéme."


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Ivan Dornič trénerom prvoligového Ružinova