Ivan Buchinger prezradil podrobnosti svojho zranenia

Vladimír Bilohuščin|23. dec 2020 o 01:00

Ani na druhý pokus sa šampiónovi M1 a Cage Warriors nepodarí ukázať sa v organizácii Oktagon.

Šampión M1 a Cage Warriors Ivan Buchinger si v posledných mesiacoch vypil kalich horkosti až do dna. Po tom, čo kvôli COVID-19 musel zrušiť zápas na podujatí Oktagon 19 ho smola neobišla ani pred záverečným turnajom roka.

Buchinger informoval, že do zápasu tentokrát nemôže nastúpiť kvôli tržnej rane tesne pod obočím. "Roztrhlo sa to minulý týždeň, ale nebolo to také hlboké. Dal som si to rýchlo zašiť a myslel som si, že sa to zahojí a bude to v pohode," prezradil ´Buki´.

Úraz sa mu pritom stal nešťastnou náhodou pri zápasníckom tréningu s Lajošom Kleinom, keď sa bojovníci stretli hlavami. "Havička mi dopadla presne na to tenké miesto a hneď sa to roztrhlo." Ivan pritom predpokladal, že rana sa mu za pár dní zrastie a všetko bude v poriadku. Nastali však komplikácie, s ktorými zástupca SFG nerátal.

Aj keď Buchinger po zranení vôbec nespároval, udržiaval sa v tréningovom rytme a zrejme pot v rane spôsobil zápal, ktorý začal poriadne bolieť. "Možno by to do turnaja bolo v poriadku, ale ako náhle by som tam dostal úder, hneď sa to roztrhne a takto nemôžem ísť na zápas." Ak by bol turnaj iba o týždeň neskôr, tak by to Ivan zrejme riskol. Takto to ale riskovať nemôže, určite nie v takomto prípade, keď je tržná rana nebezpečne blízko oka.

Pozitívna informácia zostáva, že Buchinger by mal byť čoskoro v poriadku a do bojov v Oktagone by tak mohol zasiahnuť už začiatkom budúceho roku. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ivan Buchinger prezradil podrobnosti svojho zranenia