Ivan Buchinger: "Nikdy u nás nikto ešte v MMA na takej úrovni ako ja nebol, a predsa ma ľudia nepoznajú"

Dávid Lukáč|24. apr 2017 o 02:00

Rozhovor s Ivanom Buchingerom, najlepším slovenským MMA bojovníkom.

Poznáš už presný dátum zápasu, ktorý by mal byť odvetou s Magomedom Idrisovom?

Nebude odveta, Idrisov je vonku z M-1 Global, ale neviem prečo.

Majú už pre Teba teda nejakého iného súpera a konkrétny dátum?

Áno určite. Zatiaľ to ale nie je na sto percent, ale vyzerá to na jún v Číne, ale ešte napíšem manažérovi, že čo to je presne.

Nedávno sme uverejnili video s Robom Pukačom, kde sa vyjadroval k peniazom v MMA. Aký máš na to názor, ako to chodí vo svete?

Na Slovensku je to určite úplne v ...., ale takisto aj vo svete. Ja si myslím, že to záleží na tom,  na akej úrovni si ťa pozerajú cez Sherdog, cez Fightmatrix a cez ranking v Európe. A to bohužiaľ slovenskí ľudia nepoznajú. Nikdy u nás nikto ešte v MMA na takej úrovni ako ja nebol, a predsa ma ľudia nepoznajú...A to ešte záleží veľmi na tom, že akého manažéra máš, lebo všetko závisí od neho.

Takže to môžeme zhrnúť tak, že keď máš dobrého manažéra, dobré skóre na Sherdogu a ľudia ťa poznajú, môžeš zarobiť viac. Je tak?

Áno, áno.

Ako si na tom po tom nasledujúcom zápase, ostávaš v M-1 Global alebo by si prijal ponuku od UFC, ak príde?

Z UFC som už dostal veľa ponúk, len môj manažér hovoril, že čakajme ešte, kým príde istý čas a lepšia ponuka, najmä v peniazoch. V M-1 Global mám zatiaľ dobrú zmluvu a som aj šampión, čo znamená, že v inej organizácii nemôžem bojovať, len keby sme sa dohodli. Určite by bolo pre mňa lepšie bojovať v UFC, lebo už som aj vyhral nad zápasníkmi, čo bojujú v UFC, viď Mairbek „Beckan“ Taisumov, či Steven Ray.

A ponuku nedostane podľa mňa nikto od UFC, ale od manažérov, čo ti chcú zobrať potom všetko, keď ich nepoznáš. Môj manažér, čo mám v Nemecku, tak jemu nezáleží na peniazoch, ale na mne, čo znamená, že ma chce vytrénovať na vrchol.

V minulosti si v menších organizáciách zvykol zápasiť častejšie. Teraz máš v M-1 Global väčšie prestávky medzi zápasmi. Vyhovuje Ti to alebo by si chcel zápasiť častejšie?

Úplne mi to nevyhovuje. Predtým som zápasil v lightweight do 70 kg a teraz featerweight do 65,8 kg, čo znamená, že musím viac aj schudnúť. Chudnem 10-14 kg, čo nie je dobré ani pre telo. A teraz aj zápasím 5x5 minút, a ešte aj tá zmluva čo mám...

Ja by som zápasil každý mesiac bez problémov, ale na takejto úrovni to tak bohužiaľ nefunguje tak ľahko, a ešte ma aj musia vyplatiť. A niekedy to len nevyjde tak, ako si to predstavujeme.

V piatok si bol hosťom na Cage Fighting Komárno. Ako sa Ti páčilo toto podujatie?

Určite super, skvelá atmosféra, veľa ľudí, dobre zorganizované, všetko veľa priateľov, fighterov z Maďarska, Česka, ale zápasy boli ešte na veľmi amatérskej úrovni.

Ďakujeme za rozhovor!

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ivan Buchinger: "Nikdy u nás nikto ešte v MMA na takej úrovni ako ja nebol, a predsa ma ľudia nepoznajú"