Ivan Buchinger: Čakajú ma dva problémy, ale v zápase o titul si protivníka nemôžem vyberať (rozhovor)

Vladimír Bilohuščin|12. jan 2021 o 01:00

Opasok ľahkej váhy organizácie Oktagon MMA bude mať už 30. januára nového majiteľa.

Šampión M1 Global a Cage Warriors sa vracia na domácu pôdu, kde rovno zabojuje o opasok ľahkej váhy. Ivan Buchinger to ale v zápase s Paradeiserom nebude mať vôbec jednoduché a bude sa musieť vysporiadať s viacerými okolnosťami.

Ty si musel kvôli zdravotným okolnostiam dvakrát zrušiť svoj debut v organizácii OKTAGON MMA. Vyjde to na tretí pokus?

Na sto percent nehovorím už radšej nič, lebo ak by sa zápas zrušil tretíkrát, neviem či by som to zvládol. Zdravotne som ale v pohode, každý deň trénujem, takže dúfam, že to na tretí pokus vyjde.

Prekvapilo ťa, že si po takýchto peripetiách dostal rovno šancu pobiť sa o titul?

Nečkal som takto rýchlo titulový zápas. Plánoval som zobrať nejaký ľahší duel, keďže som už rok nemal zápas vo váhe do 70 kilogramov. Chcel som najskôr zápasiť o opasok v 66-tke, v mojej váhe, ale keď som dostal takú možnosť a bol som počas posledných troch mesiacov stále v príprave, tak sa cítim celkom pripravený.

Myslím si, že ten zápas o opasok si aj zaslúžim, keďže mám už niečo za sebou. Verím, že to bude dobrý súboj.

Ty sa pripravuješ v Spartakuse, kde si nedávno prestúpil. Ako hodnotíš túto zmenu?

Už dávno som uvažoval, že prestúpim do Spartakusu k Attilovi. Volal ma k sebe už pred rokmi, ale vtedy som mal podpísanú zmluvu s M1, potom prišlo to XFN a ja som trénoval v Nemecku. V M1 sa mi skončila zmluva, XFN ma nevyplatilo, momentálne je tá korona, tak som sa rozhodol, že teraz je správny čas prestúpiť.

Ale ako vravím, mal som to už dávnejšie v pláne a veľmi sa teším, lebo s Attilom sa poznám už dlhú dobu. Vie, v čom som dobrý a rovnako, kde mám slabiny. Taktiež sú tu veľmi dobre vedené tréningy a mám tu veľa sparing partnerov.

Čo hovoríš na svojho súpera Ronalda Paradeisera?

Ako všetci vedia, ja som zápasník, on je zasa postojár. Je veľmi dobrý v stand upe a bude čakať na nejaké kontry, keď budem chcieť ísť na zem. Je to podľa mňa veľmi dobrý fighter, jednotka vo svojej váhe.

Pred štyrmi rokmi som s ním trénoval a už vtedy bol šikovný. V tých časoch síce nemal až takú silnú zem, ale čo som videl jeho posledné zápasy, tak sa veľmi zlepšil aj tam.

Paradeiser je na ľahkú váhu naozaj urastený bojovník. Bude jeho výška ten najväčší problém?

Okrem toho, že je vyšší bude problém aj to, že má opačný guard, čiže mám naraz až dva problémy. Ja mám rád takých menších zápasníkov a v klasickom guarde. Ale keďže je to zápas o opasok, nemôžem si vyberať.

V čom by si mal mať v súboji navrch? Kadiaľ by mohla viesť cesta k víťazstvu?

Ja si myslím, že to bude zápasenie a kondícia. Ak sa dostaneme na zem, tak tam budem určite lepší.

Ty si zo svetových líg zvyknutý na plné štadióny a burácajúcu atmosféru. Užiješ si to aj takto bez divákov?

Bez divákov to bude iná situácia, ale veľmi sa teším a chcel by som sa na Slovensku viac zviditeľniť. Pred sebou síce už nemám veľa, ale tých posledných pár rokov v kariére chcem naplno využiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ivan Buchinger: Čakajú ma dva problémy, ale v zápase o titul si protivníka nemôžem vyberať (rozhovor)