Lakers siahli po známom mene. Isaiah Thomas sa vracia do NBA

Isaiah Thomas ešte v drese Bostonu Celtics.
Isaiah Thomas ešte v drese Bostonu Celtics. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|18. dec 2021 o 00:15

V súťaži hral naposledy pred polrokom.

LOS ANGELES. Skúsený basketbalista Isaiah Thomas sa vracia do NBA. Tridsaťdvaročný rozohrávač a dvojnásobný člen All-Stars tímu podpísal krátkodobý 10-dňový kontrakt s tímom Los Angeles Lakers.

Stalo sa tak len deň po tom, čo pri svojom debute v nižšej basketbalovej súťaži dosiahol 42 bodov, upozorňuje na sociálnej sieti Twitter Shamsa Charania z portálu The Athletic.

Lakers využili pravidlo, vďaka ktorému môžu na určitý čas prekročiť maximálny počet hráčov na súpiske, množstvo hráčov totiž chýba pre zranenia či pre nákazu koronavírusom.

Thomas hral naposledy zápas NBA v sezóne 2020/21, keď s ním New Orleans Pelicans v apríli podpísali skúšobný 10-dňový kontrakt. V troch zápasoch dosiahol priemer 7,7 bodu.

Počas nasledujúcich desiatich dní sa Lakers stretnú s Minnesota Timberwolves, Chicago Bulls, Phoenix Suns, San Antonio Spurs a Brooklyn Nets.

Thomas hral za Lakers už v sezóne 2017/18, pripísal si sedemnásť štartov. Kariéru začínal v tíme Sacramento Kings, polovicu sezóny strávil vo Phoenix Suns a pokračoval v Bostone Celtics.

Po troch sezónach v Bostone mal len krátkodobé anabázy v tímoch Cleveland Cavaliers, Denver Nuggets či Washington Wizards.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Lakers siahli po známom mene. Isaiah Thomas sa vracia do NBA