Inter ponúka za Teveza 25 miliónov eur

(Autor: SITA/AP)
TASR|17. jan 2012 o 09:31

O argentínskeho útočníka, ktorý patrí Manchestru City, sa najviac zaujímajú Inter Miláno a Paríž St. Germain.

MILÁNO. Nekonečná sága o prestupe argentínskeho futbalistu Carlosa Teveza pokračuje. Prezident Interu Miláno Massimo Moratti totiž za transfer útočníka ponúka Manchestru City 20,75 milióna libier (25 miliónov eur).

Podľa britských médií však talianska ponuka zrejme nebude akceptovaná, pretože Citizens v roku 2007 za neho Manchestru United zaplatili okolo 47 miliónov libier. "Naša ponuka je 25 miliónov - teraz všetko závisí na nich, či to akceptujú," cituje britský portál BBC Morattiho: "Ponuka je na stole. Teraz sa môžu slobodne rozhodnúť, či do toho pôjdu alebo nie."

AC Miláno odstúpilo od rozhovorov o podpise zmluvy s 27-ročným Tevezom až vo štvrtok po tom, ako Brazílčan Alexandre Pato odmietol lukratívnu ponuku z francúzskeho klubu Paríž St. Germain. Rossoneri už mali s juhoamerickým kanonierom dokonca dohodnuté osobné podmienky zmluvy, ale napokon odstúpili od stola so City.

Záujem prejavil aj Paríž

Aj PSG však po príchode trénera Carla Ancelottiho prejavil záujem o Teveza, pričom Moratti reflektuje aj záujem z Anglicka. "Som presvedčený, že v hre sú ešte aj ďalšie kluby, ktoré chcú tohto útočníka. Sú také v anglickej Premiership, záujem má aj PSG. Vo futbale sa nič neutají," reagoval Moratti a dodal: "Či potrebujeme Teveza: V tomto momente sa mi zdá, že nie, ale futbal vám ponúka každý deň odlišné odpovede."

Tevez, ktorý bol v minulej sezóne najlepším kanonierom ostrovnej Premiership spoločne s Dimitarom Berbatovom z Manchestru United (obaja po 20 gólov), nehral súťažný duel od 21. septembra 2011, kedy City zdolali Birmingham City. Pohár trpezlivosti u tréner Roberta Manciniho pretiekol potom, ako čiperný futbalista odmietol zasiahnuť do hry v Lige majstrov proti Bayernu Mníchov ako striedajúci hráč.

Argentínčan Tevez prestúpil v roku 2005 za 15 miliónov eur z Boca Juniors do Corinthiansu. Do anglického West Ham United prišiel v roku 2006 za nezverejnenú čiastku, no konkurenčný Manchester United ho odkúpil o rok neskôr údajne za 20 miliónov libier. Celý transfer vtedy napokon skončil na Arbitrážnom športovom súde. V septembri 2009 podľa ostrovných médií zaplatil Manchester City za Teveza mestskému rivalovi spomínanú čiastku 47 miliónov libier.

pb in sb go

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Inter ponúka za Teveza 25 miliónov eur