Slovák pred zápasom provokoval Maďarov, museli ho chrániť policajti

Policajti usmerňujú skupinu fanúšikov.
Policajti usmerňujú skupinu fanúšikov. (Autor: TASR)
SITA|21. mar 2019 o 20:02

Polícia riešila len menšie incidenty.

TRNAVA. Polícia pred úvodným kvalifikačným zápasom E-skupiny o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy medzi futbalistami Slovenska a Maďarska (2:0) v Trnave riešila len niekoľko menších incidentov.

Spomenutý zápas na Štadióne Antona Malatinského bol označený za rizikový, v meste boli v pohotovosti stovky policajtov vrátane antikonfliktných tímov.

O zatiaľ jediný vážnejší konflikt sa postaral popoludní slovenský fanúšik, ktorý na Trojičnom námestí provokoval skupinu maďarských priaznivcov.

Napokon ho pred nimi museli chrániť policajti.

K stretu medzi fanúšikmi oboch táborov nedošlo. Podľa hovorkyne trnavskej polície Márie Linkešovej pri tomto zákroku nedošlo k zraneniam.

Slovák skončil na policajnom oddelení a zápas si už nepozrel. Polícia v ďalších prípadoch takisto najmä bránila stretom skupín fanúšikov.

Maďarskí fanúšikovia sa po zotmení presunuli na Kollárovu ulicu, odkiaľ mali zabezpečený vstup na Štadión Antona Malatinského.

Ulica bola uzatvorená, fanúšikovia si čas do zápasu krátili občasným hádzaním petárd a svetlíc. Zápas Slovensko - Maďarsko mal výkop o 20:45, policajné opatrenia by mali trvať približne do polnoci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Slovák pred zápasom provokoval Maďarov, museli ho chrániť policajti