Prišiel a zvíťazil. Draisaitl vyhral pri premiére na striedačke Capitals

Hokejisti Bratislava Capitals na ilustračnej fotografii.
Hokejisti Bratislava Capitals na ilustračnej fotografii. (Autor: TASR)
Sportnet|8. dec 2020 o 21:50

Bratislavčania trikrát stratili vedenie.

BRATISLAVA. Trénerovi hokejistov Bratislava Capitals Petrovi Draisaitlovi vyšla premiéra v nadnárodnej Ice Hockey League (IHL).

V utorkovom zápase 20. kola jeho zverenci zvíťazili na ľade Villachu 6:4 a bodovali po dvoch prehrách.

Domáci sa mohli ujať vedenia už po dvoch minútach, keď sa dostal do úniku Brunner, ale Baroša blafákom neprekonal.

V prvej tretine sa ako prví tešili hostia. V 16. minúte sa dostal do zakončenia Higgs a pomedzi Schmidtove betóny otvoril skóre.

Rakúsky tím mohol vyrovnať v úvode druhého dejstva, ale Caron nepotrestal chybu v rozohrávke Capitals. Svoje zaváhanie však napravil o päť minút neskôr, keď ho našiel krížnou prihrávkou Bacher a osamotený vyrovnal.

Rovnovážny stav dlho netrval, v 32. minúte Schmidt ešte dokázal vyraziť Hudecovu strelu, ale puk sa dostal k Bezákovi a ten na dvakrát prekonal domáceho brankára - 2:1. Villach pokračoval v aktívnej hre a vyplatilo sa mu to. Necelé štyri minúty pred klaksónom trafil presne Raffl - 2:2.

Do tretej tretiny vstúpili Bratislavčania v početnej výhode o dvoch hráčov a využili ju. Po 57 sekundách sa presadil Bubela. Villachu sa však do tretice podarilo vyrovnať vďaka Mangenemu.

Ale ani tentoraz vyrovnaný stav dlho netrval. O minútu neskôr potrestal ďalšie vylúčenie domácich Higgs, ktorý strelil svoj druhý gól v zápase.

Domáci mali v 51. minúte príležitosť na ďalšie vyrovnanie, keď na trestnú lavicu putoval Buc. Nielenže ju však nevyužili, ale Bratislavčania v oslabení odskočili na dvojgólový rozdiel zásluhou Hultsa.

V poslednej minúte skorigoval Caron, ale záverečnú bodku dal päť sekúnd pred koncom stretnutia do prázdnej bránky Buc.

Ice Hockey League - 20. kolo:

Villach - Bratislava Capitals 4:6 (0:1, 2:1, 2:4)

Góly: 28. Caron (Bacher, Mangene), 37. Raffl (Kosmachuk), 48.Mangene (Wappis, Bjorkstrand), 60. Caron - 16. Higgs (Romančík), 32.Bezák (Hudec, Higgs), 41. Bubela (Miklík), 49. Higgs (Hults), 51.Hults (Bezák), 60. Buc.

Rozhodovali: Siegel, Smetana - Nothegger, Kontschieder, vylúčení 4:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia 0:1.

Villach: A. Schmidt (60.-60. Gudlevskis) - Mangene, Bacher, Allard,Fraser K. Schmidt, Wolf, Kornelli, Zauner Ulmer, Collins, CaronWappis, Bjorkstrand, Pollastrone Kosmachuk, Gill, Raffl Lazinger,Maxa, Brunner

Capitals: Baroš Finn, Bohunický, Šedivý, Guimond, Romančík,Boldižár Miklík, Hults, Higgs Fortier, Bubela, Lapšanský Suja,Buc, T. Varga Bezák, Hudec, Šalka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Prišiel a zvíťazil. Draisaitl vyhral pri premiére na striedačke Capitals