Rozhodli až nájazdy. Bratislavčania ukončili víťaznú sériu súpera

Bratislava Capitals.
Bratislava Capitals. (Autor: SITA/Jana Birošová)
TASR|22. dec 2020 o 22:43

Nájazd premenil len Maxime Fortier.

Ice Hockey League - 27. kolo:

Innsbruck - Bratislava Capitals 2:3 sn (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 9. Ciampini (Jennes, Christoffer), 59. Christoffe (Girard, Lattner) - 30. Bubela (Culkin, Guimond), 47. Culkin (Čajkovič), rozh. nájazd Fortier

Rozhodovali: Smetana, Virta - Kontschieder, Pardatscher, vylúčení: 4:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0.

Innsbruck: McCollum - Tansey, Lattner, Saucerman, Racine, Porseland, Wetzelsberger - Jennes, Christoffer, Ciampini - Winkler, Girard, Herr - Paulweber, Gerlach, Kromp - Mader, Bär

Bratislava Capitals: Baroš - Finn, Bohunický, Culkin, Guimond, Romančík, Šedivý, Boldižár - Čajkovič, Hults, Ahl - Miklík, Bubela, Lapšanský - Fortier, Higgs, Hudec - Bezák, Buc, Lipiansky

INNSBRUCK. Hokejisti iClinic Bratislava Capitals zvíťazili v utorkovom zápase nadnárodnej Ice Hockey League (IHL) na ľade rakúskeho HC TIWAG Innsbruck 3:2 po samostatných nájazdoch.

Jediným úspešným exekútorom v nájazdovom rozstrele bol kanadský útočník hostí Maxime Fortier a zaznamenal prvý gól v sezóne.

Bratislavčania si pripísali desiatu výhru v sezóne a poistili si deviatu priečku, rakúsky tím prehral po sérii štyroch víťazstiev a v tabuľke je piaty.

Hostia boli lepším tímom

Capitals boli v prvej tretine strelecky aktívnejším tímom, paradoxne však inkasovali. V 9. minúte poslal domácich do vedenia Campini.

Aj v druhej časti bratislavský tím lepšie kombinoval a v polovici stretnutia sa dočkal vyrovnania. Spoza protihráča vystrelil Bubela a namieril presne do pravého horného rohu domácej bránky - 1:1.

Ten istý hráč mohol v 35. min pridať aj druhý gól hostí, keď sa predral až pred McColluma, bekhendom ho však neprekonal. Na opačnej strane zase výborne zasiahol gólman Baroš pri šanci Herra.

Capitals sa druhýkrát tešili z gólu v 47. minúte, Čajkovič prihral od mantinelu na modrú čiaru, odkiaľ Culkin tvrdou strelou prepálil McColluma - 1:2.

V predĺžení boli pod tlakom

Domáci v snahe vyrovnať to preháňali s agresivitou a doplácali na to zbytočnými vylúčeniami, čo nahrávalo Capitals.

V samom závere to skúsil Innsbruck v šestici bez brankára a svoj tlak pretavil vo vyrovnávajúci gól, duel poslal do predĺženia Christoffer.

V ňom si Capitals odsedeli svoj prvý dvojminútový trest v zápase, v oslabení ustáli obrovský tlak domácich aj vďaka vynikajúcemu Barošovi.

Na opačnej strane mohol rozhodnúť Čajkovič, no McCollum zneškodnil betónom jeho blafák. Duel tak dospel až do samostatných nájazdoch. V nich bol z piatich exekútorov úspešný iba útočník hostí Fortier.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Rozhodli až nájazdy. Bratislavčania ukončili víťaznú sériu súpera