Ibrahimovič útočí na klubový rekord, chýbajú mu dva góly

Zlatan Ibrahimovič môže vyrovnať klubový strelecký rekord.
Zlatan Ibrahimovič môže vyrovnať klubový strelecký rekord. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. sep 2015 o 12:22

Všetky rekordy sú na to, aby sa lámali, hovorí Portugalčan Pedro Pauleta. V drese PSG strelil stodeväť gólov. Zlatan Ibrahimovič ich zaznamenal zatiaľ stosedem.

PARÍŽ. Švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča delia už len dva presné zásahy od vyrovnania klubového rekordu Pedra Pauletu. Ten v drese tímu Paríž St. Germain nastrieľal v rámci všetkých súťažných zápasov stodeväť gólov.

Tridsaťtriročný Ibrahimovič ich má na konte stosedem po tom, ako v utorok skóroval proti Guingampu pri víťazstve úradujúceho majstra 3:0.

Gól Zlatana Ibrahimoviča do siete Guingampu.

Ibrahimovič bude atakovať rekord portugalskej legendy už v sobotňajšom dueli ôsmeho kola na pôde FC Nantes. "Všetky rekordy sú na to, aby sa lámali," cituje Pauletu denník L'Equipe.

"Vedel som, že jedného dňa príde niekto, kto moje gólové konto v PSG prekoná. Ibra je na najlepšej ceste, je skutočne veľmi blízko. Keď sa mu to nepodarí tento víkend, ten ďalší určite."

zlatan3_res.jpg

Zlatan Ibrahimovič (s kapitánskou páskou) strelil v drese PSG už stosedem gólov. FOTO - TASR/AP.

Ibrahimovič pôsobí v Parku princov od roku 2012. A výraznou mierou prispel PSG k trom nepretržitým titulom majstra Francúzska.

Predtým hrával v Ajaxe Amsterdam, Juventuse Turín, Interi Miláno, FC Barcelona a AC Miláno. Na stosedem gólov v drese PSG potreboval iba 134 zápasov. Pauleta na stodeväť zásahov musel odohrať 211 zápasov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ibrahimovič útočí na klubový rekord, chýbajú mu dva góly