Ibrahimovič švédskou športovou osobnosťou roka 2007

SITA|15. jan 2008 o 11:37

ŠTOKHOLM 15. januára (SITA) - Švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič sa v hlasovaní verejnosti stal Športovou osobnosťou uplynulého roka vo svojej krajine, čo sa mu podarilo vôbec ako prvému futbalistovi ...

ŠTOKHOLM 15. januára (SITA) - Švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič sa v hlasovaní verejnosti stal Športovou osobnosťou uplynulého roka vo svojej krajine, čo sa mu podarilo vôbec ako prvému futbalistovi - jednotlivcovi v histórii. Dvadsaťšesťročný zakončovateľ Interu Miláno získal 31 percent hlasov, čím na 2. priečku odsunul atlétku Susannu Kallurovú (100 m prek.). "Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí za mňa hlasovali. Som prekvapený a poctený, pretože o tomto ocenení rozhoduje švédsky ľud, takže u mňa je to cennejšie ako víťazstvo v ankete Zlatá lopta," uviedol bývalý hráč Malmö, Ajaxu Amsterdam a Juventusu Turín, ktorý sa stal vo Švédsku zároveň aj najlepším futbalistom za rok 2007.

Predtým sa z rovnakého ocenenia tešili futbalisti len v podobe kolektívov - v roku 1994 zvíťazil bronzový tím z MS 1994 a o 12 rokov skôr sa tešili hráči IFK Göteborg, ktorí vtedy triumfovali v Pohári UEFA.


Nachádzate sa tu:
Domov