Ibrahimovič prekvapil anglickú legendu: Dorazil do Anglicka ako Cantona

Zlatan Ibrahimovič.
Zlatan Ibrahimovič. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. feb 2017 o 15:55

Švédsky 35-ročný urastený zakončovateľ je s 15 gólmi v hre o korunu kráľa strelcov Premier League.

LONDÝN. Bývalého anglického futbalového kanoniera Teddyho Sheringhama prekvapilo, ako sa Zlatan Ibrahimovič po letnom odchode z Paríža rýchlo a dobre uplatnil v drese Manchestru United.

Švédsky 35-ročný urastený zakončovateľ je s 15 gólmi v hre o korunu kráľa strelcov Premier League, United v nedeľu dvoma zásahmi vo finále proti Southamptonu (3:2) vystrielal Ligový pohár a mužstvo ťahá aj v Európskej lige.

"Neočakával som to, lebo príchod z Francúzska do Anglicka znamená prispôsobiť sa odlišnému futbalovému prejavu. Dorazil však v rovnakom štýle 'bol som stvorený pre túto scénu' ako kedysi Eric Cantona. O tom je pôsobenie v Manchestri United. Vo všetkom, čo robí, je svetový. A keďže zároveň strieľa góly, zanecháva ešte o to lepší dojem," vyhlásil pre Sky Sports Sheringham, ktorý pôsobil na Old Trafforde v rokoch 1997 - 2001.

Bývalý švédsky reprezentant Ibrahimovič je súčasťou United od 1. júla 2016, klub ho získal ako voľného hráča. Pred príchodom do Anglicka hral v parížskom tíme Saint-Germain, v minulosti aj v AC Miláno, FC Barcelona, Interi Miláno, Juventuse a Ajaxe Amsterdam.

V United mu plynie kontrakt na jeden rok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ibrahimovič prekvapil anglickú legendu: Dorazil do Anglicka ako Cantona