Ibrahimovič nebude hrať za Švédsko

TASR|7. dec 2009 o 16:38

Švédsky futbalový útočník Zlatan Ibrahimovič vyhlásil, že už nebude hrávať v prípravných zápasoch svojej krajiny, aby sa mohol viac venovať svojmu klubu FC Barcelona.

MADRID.

Švédsko sa nekvalifikovalo na budúcoročné MS v Juhoafrickej republike a Ibrahimovič na tlačovej konferencii povedal, že vo svojej kariére dospel k bodu, keď je pre neho prvoradý klub.

"Hrať za Švédsko bola pre mňa vždy veľká česť. No teraz už nebudem hrať za národný tím, pretože mi chýba motivácia. V najbližšom čase nás nečakajú žiadne významné zápasy ani majstrovstvá sveta, takže je to veľmi ťažké. Bola by to zbytočne vyhodená energia a obeta pre nič," vyhlásil dvadsaťosemročný kanonier.

Ibrahimovič prišiel do katalánskej metropoly v lete a v 12 ligových zápasoch stihol streliť už 10 gólov. V tabuľke strelcov Primera division mu patrí druhá priečka za jedenásťgólovým Davidom Villom z Valencie.

"S Barcelonou ma čaká tak veľa zápasov a toľko vecí, že pomaly nemám čas premýšľať nad reprezentáciou. Neviem, čo sa stane v budúcnosti, uvidíme ako to bude na budúci rok," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov