Ibrahimovič: Messi si Zlatú loptu nezaslúži

Zlatan Ibrahimovič.
Zlatan Ibrahimovič. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. okt 2012 o 11:13

Pri udelení ceny pre futbalistu roka by sa vraj malo viac brať do úvahy, akou mierou prispel hráč k úspechom tímu.

PARÍŽ. Argentínčan Lionel Messi si napriek oslnivej gólovej produkcii z minulej sezóny nezaslúži Zlatú loptu pre najlepšieho futbalistu planéty za rok 2012. Myslí si to jeho bývalý kolega z útoku Zlatan Ibrahimovič, ktorý svoje tvrdenie podopiera faktom, že zakončovateľ vyhral s FC Barcelona v uplynulej sezóne jedinú minoritnú trofej.

"Messi mal fantastickú sezónu, ale čo sa týka trofejí, veľa toho nevyhral. Okrem toho získal Zlatú loptu už trikrát," mieni Ibrahimovič, ktorý hral s Messim v tíme "blaugranas" v sezóne 2009/10. Momentálne strieľa góly v drese Paríž St. Germain.

Švéd si myslí, že by sa pri udelení ceny pre futbalistu roka malo viac brať do úvahy, akou mierou prispel ocenený hráč k úspechom tímov, v ktorých nastupoval.

"Záleží na tom, či chcete oceniť individuálne alebo kolektívne úsilie. Xavi hrá stále na kvalitatívne vysokej úrovni, Iniesta má za sebou výborný ročník. Obaja vyhrali titul na ME, kým Messi takmer nič, iba španielsky Kráľovský pohár. Na rade je teraz niekto iný," dodal Ibrahimovič.

Messi nastrieľal protivníkom v sezóne 2011/12 závratných 73 gólov v 60 zápasoch, z toho 50 v La Lige. Barcelona však pohorela v Lige majstrov a nedokázala obhájiť ani titul v domácej súťaži.

Argentínčan zvíťazil v poslednej edícii ankety France Football v roku 2009, po splynutí tradičnej Ballon d'Or s cenou Hráča roka podľa FIFA získal ďalšie dva primáty za nadpriemerné výkony počas uplynulých dvoch rokov.

Meno nového víťaza Zlatej lopty FIFA vyhlásia na slávnostnom galavečeri 7. januára 2013.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Ibrahimovič: Messi si Zlatú loptu nezaslúži