Ibrahimovič dal parádny 50. gól, Taliansko zdolalo Holandsko 2:0

Zlatan.
Zlatan. (Autor: SITA/AP)
TASR|4. sep 2014 o 21:48

Francúzsko - Španielsko 1:0, Taliansko zdolalo Holandsko gólmi v úvode aj vďaka červenej karte hostí.

BRATISLAVA. Trénerovi Guusovi Hiddinkovi pri jeho premiére na lavičke Holandska chýbala v prípravnom stretnutí v Bari proti Taliansku trojica Arjen Robben, Klaas Jan Huntelaar a Rafael van der Vaart.

V zápase absolvoval svoj debut aj kouč domácich Antonio Conte.

"Okrem výsledku ma zaujímalo aj, ako sa chalani postavia k úlohe reprezentovať domovinu. Dostal som pozitívnu odpoveď. Boli sme spolu zatiaľ len štyri dni a čaká nás dlhá a náročná a cesta, ale to, čo som videl, ma potešilo," vpovedal Conte.

Španielsko nevystrelilo na bránku

Pozornosť pútal tiež prípravný duel v Paríži, kde sa stretli niekdajší majstri sveta Francúzi a Španieli. Domáci vyhrali 1:0, keď Loic Rémy zužitkoval prihrávku Mathieua Valbuenu.

Španieli pokračujú aj po brazílskych MS v nepresvedčivých výsledkoch. Bez Andrésa Iniestu, Xaviho Hernándeza, Gerarda Piquého, Xabiho Alonsa či Davida Villu nastúpila omladina a ani raz netrafila bránku.

"Je to regeneračný proces. Pokúšame sa vybudovať niečo nové a chvíľu to potrvá. Nemôžeme sa večne pozerať do minulosti a žiť z predošlých úspechov. Je pravda, že proti Francúzom sme si neutvorili vyložené šance, ale dostali sme sa do sľubných pozícií a to ma teší," zhrnul tréner Španielov Vicente del Bosque.

Na Stade de France debutovalo v seniorskom národnom výbere až päť Španielov a pred Ikerom Casillasom dostal príležitosť David de Gea. Zo zlatej éry predošlej generácie nastúpili v základnej zostave len traja futbalisti Sergio Ramos, Cesc Fábregas a Sergio Busquets.

Rémyho gól.

Ibrahimovič hviezdil

Švédski futbaloví reprezentanti triumfovali vo štvrtkovom prípravnom zápase nad Estónskom 2:0. Hviezdil Zlatan Ibrahimovič, ktorý strelil oba góly svojho tímu.

V Štokholme otvoril skóre už v 3. minúte a približne o 20 minút neskôr pätičkou pridal druhý presný zásah.

Útočník Parížu St. Germain zároveň vo štvrtok prepísal históriu, s 50 presnými zásahmi sa dostal do čela kanonierov Švédska. Ibra prekonal rekord Svena Rydella (49 gólov), ktorý platil od roku 1932.

Ibrov druhý gól v zápase z dvoch pohľadov:

animation--1-.gif

animation--2-.gif

Prípravné zápasy - sumáre:

Bosna a Hercegovina - Lichtenštajnsko 3:0 (3:0)

Góly: 2. a 14. Ibiševič, 24. Džeko

Bielorusko - Tadžikistan 6:1 (1:1)

Góly: 7. Stasevič, 55. Kornilenko, 59. Krivec, 61. Olehnovič, 62. Kisľak, 75. Aleksijevič- 42. Fatchullojev, ČK: 5. Ulmasov (Tadžikistan)

Švédsko - Estónsko 2:0 (2:0)

Góly: 3. a 24. Ibrahimovič

Belgicko - Austrália 2:0 (1:0)

Góly: 18. Mertens, 77. Witsel

Taliansko - Holandsko 2:0 (2:0)

Góly: 3. Immobile, 10. D. De Rossi (z pok. kopu), ČK: 9. Martins Indi (Holandsko)

Chorvátsko - Cyprus 2:0 (1:0)

Góly: 18. a 58. Mandžukič

Francúzsko - Španielsko 1:0 (0:0)

Gól: 73. Rémy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ibrahimovič dal parádny 50. gól, Taliansko zdolalo Holandsko 2:0