Ibrahimovič akrobatickým zakončením takmer zlomil ruku brankárovi

Heaton si pri tomto zákroku takmer zlomil ruku.
Heaton si pri tomto zákroku takmer zlomil ruku. (Autor: Twitter/Premier League)
Zoran Boškovič|30. okt 2016 o 16:16

Manchester United doma iba remizoval s Burnley.

BRATISLAVA. Celý zápas držal Burnley nad vodou. Nováčik aj vďaka nemu odolal tlaku veľkého favorita.

Brankár Tom Heaton vyhlásil, že pri kľúčovom zákroku, ktorým zabránil skórovať útočníkovi Zlatanovi Ibrahimovičovi, si takmer zlomil ruku. Anglický gólman efektne zakročil proti akrobatickému zakončeniu švédskeho ostrostrelca.

Tesne po zákroku pokračovala akcia, Heaton sa ešte sústredil na loptu, či sa nevráti do šestnástky, keď však opustila ihrisko, ľahol si na zem a bolestivou grimasou povolal lekársky tím.

"Vedel som, že mám za sebou na bránkovej čiare ešte dvoch hráčov, tak som uzatváral bránkovisko a snažil som sa čo možno najviac zmenšiť strelecký uhol. Našťastie ma strela zasiahla, no takmer mi zlomila ruku," povedal pre Daily Mirror Heaton.

Heaton priznal, že to bol jeho najkrajší zákrok v zápase, v ktorom vychytal nulu na Old Trafforde. "Ibrahimovič krásnou strelou zasiahol koniec mojej ruky, ktorá bola úplne vystretá, no bolesť začala až po zápase. Počas neho som cítil obrovský adrenalín," dodáva odchovanec Manchestru United, ktorý v Burnley pôsobí od roku 2013.

Legendárny dánsky brankár Peter Schmeichel, ktorý dlhé roky pôsobil práve v Manchestri United, na svojom twitterovom konte vyhlásil, že to bol jeden z najlepších zákrokov v histórii Premier League.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ibrahimovič akrobatickým zakončením takmer zlomil ruku brankárovi