Husárová vidí výhodu v rozbití nadnárodných párov

SITA|6. aug 2008 o 14:11

Agentúra SITA vydá vo svojom stredajšom audioservise k správe aj zvukové nahrávky. Tie budú k dispozícii na webovej stránke http://audio.sita.sk/.


BRATISLAVA 6. augusta (SITA) - Slovenská tenistka Janette Husárová cestuje v stredu večer prezidentským špeciálom na už tretie olympijské hry vo svojej kariére. Opäť - rovnako ako pred ôsmimi rokmi v Sydney (2. kolo po boku Kariny Habšudovej) i v Aténach 2004 (len úvodný zápas spolu s Danielou Hantuchovou) - bude hrať iba štvorhru.

Tridsaťštyriročná deblová špecialistka sa pokúsi o reparát s Hantuchovou. "Konkurencia je veľmi silná a ašpirantiek na medaily veľa. Bude potrebné aj športové šťastie počnúc žrebom. Dúfam, že predvedieme dobrý výkon. O ambíciách ťažko hovoriť. V tenise to zvykne byť kolo za kolom," povedala majsterka sveta WTA Tour 2002 vo štvorhre J. Husárová pre agentúru SITA a dodala: "Určitou výhodou pre nás môže byť rozbitie tradičných nadnárodných dvojíc. Tým sa to predsa len dosť vyrovnalo. Mnohé páry sa stihli v uplynulých týždňoch zohrávať len na jednom - dvoch turnajoch, niektoré ani to nie. Vrátane nás. Treba sa s tým i náročnými podmienkami panujúcimi v čínskej metropole vyrovnať."

Držiteľka 25 titulov vo štvorhre na úrovni WTA Husárová naposledy hrala s Hantuchovou na jednej strane dvorca práve pod piatimi kruhmi v gréckej metropole. "Bola som teraz v Európe, Daniela v Amerike. Po mojom príchode do Pekingu nám zostanú tri dni na prípravu, určite sa nejako dohodneme." Niekdajšia trojka svetového deblového renkingu (momentálne 28. miesto) v Číne už bola, ale v Šanghaji. "Teším sa na otvárací ceremoniál. Ak mám z niečoho určité obavy, potom sú to možné teroristické útoky."

Fedcupová reprezentantka SR Husárová by preferovala bývanie v olympijskej dedine s Dominikou Cibulkovou: "Neinformovala som sa, či nás takto zadelili, ale boli by sme rady spolu. Pred ôsmimi rokmi som bola na izbe so strelkyňou, lenže športovci z rôznych odvetví mávajú iný režim dňa, plán tréningov i program súťaží. Navyše, s Domčou sa dobre poznáme."


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Husárová vidí výhodu v rozbití nadnárodných párov