Humenčania naplno zabodovali v Bardejove

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Vladimír Vasilenko|14. dec 2016 o 00:00

Na Hornom Šariši triumfovali futsalisti presvedčivo o tri góly.

HUMENNÉ. Šieste kolo II. futsalovej ligy Východ prinieslo zaujímavé výsledky. Netradične v stredu sa v Košiciach zrodil nerozhodný výsledok, kde si po bode do tabuľky pripísali „zlatníci“ s Prešovom. V sobotu sa darilo „anjelom“, ktorí po dlhšej dobe zabodovali naplno, keď po dobrom výkone zvíťazili trápiacim sa Bardejovom. Šláger prvej polovice súťaže sa bude dohrávať v Starej Ľubovni deň pred Vianocami. Vranovčania mali voľno.

Bardejov – Humenné 1:4 (1:2)

Góly: 11. L. Stachura – 14. Mamaj, 16. Murinčák, 32. Popik, 38. Skvašík.

PARTIZÁN: A. Lipták – Grobár, V. Voroňák, L. Stachura, Babej, Križanovský, Sališ, E. Lazúr, Bialončík.

ANGELS: Klamár – G. Horvat, P. Šuľak, C. Vasiľ, Murinčák, M. Zlacký, Porvazník, Skvašík, Komjatý, Mamaj, Popik.

Do prvej veľkej šance sa dostal hneď v úvode zápasu Komjatý, ale ani na dvakrát nedokázal prekonať domáceho Liptáka. V 2. minúte si so strelou Stachuru poradil Klamár. O dve minúty neskôr to skúšal domáci kapitán Sališ, ale jeho strelu zblokoval Horvat na roh. V 5. minúte podržal hostí Klamár, keď za pomoci žrde zne-škodnil nebezpečnú strelu Stachuru a následne dokázal skrotiť aj nebezpečný pokus Sališa. Na opačnej strane po prihrávke Komjateho tesne minul odkrytú bránu domácich Skvašík. V 11. minúte skončila Vasiľova strela iba na bočnej sieti domácich. Z následného protiútoku sa domáci ujali vedenia, keď sa technickou strelou pod brvno presadil Stachura. O tri minúty neskôr sa hosťom po nacvičenom signále podarilo vyrovnať, keď Popik prihral Horvatovi, ktorý vyzval na zakončenie do odkrytej domácej brány kapitána Angels Matúša Mamaja. Nasledoval tlak hostí z čoho pramenili šance Šuľaka, Mamaja a Skvašíka, ale v bráne domácich stal spoľahlivý Lipták. Bardejovčania pohrozili Sališom, ktorého strelu po zemi Klamár kryl. V 16. minúte išli do vedenia hostia, keď Skvašík centroval pred domácu bránu, kde Komjatý vyhral hlavičkový súboj s Liptákom, lopta sa odrazil k Murinčákovi, ktorý nemal problém pridať druhý gól. Partizáni zvýšili tempo z čoho pramenili šance Voroňáka, ktorého z trestného kopu vychytal Klamár, ktorý predviedol fantastický zákrok pri strele Bialončíka. V samom závere pomohla Klamárovi žrď, ktorú nastrelil Stachura. Záver prvého dejstva zaobstarali strely Križanovského na domácej strane a na strane hostí zmaril Skvašíkovú strelu domáci Lipták.

Úvod druhého polčasu začali lepšie domáci, ktorí súpera zatlačili pred vlastnú bránu. Strelu Voroňáka z trestného kopu zablokoval Popik, so strelou Sališa si poradil Klamár, ktorý kryl aj nebezpečný pokus Križanovského. V 30. minúte kapitán hostí vysunul do úniku Vasiľa, ktorý preloboval Liptáka, ale toho na bránkovej čiare zastúpil výborným zákrokom kapitán Sališ. V 32. minúte pridali Humenčania tretí gól, keď po Skvašíkovej prihrávke rozvlnil sieť domácich prudkou strelou Popik. Po strele Komjatýho sa triaslo brvno, Vasiľa s Mamajom vychytal Lipták a strelám Skvašíka chýbala potrebná presnosť. Dve minúty pred koncom sa dočkal gólu aj najlepší hráč hostí Skvašík, ktorý zužitkoval výbornú robotu Šuľaka s Komjatým. Po štvrtom inkasovanom góle skúsili domáci hru bez brankára, no z veľkého záverečného tlaku vzišla iba strela Sališa, ktorú Klamár vyrazil na roh.

Zvyšný výsledok 6. kola II. ligy Východ:

Zlato Lux Košice – Prešov 4:4 (3:1)
Góly: 11. P. Horňák, 13. Mir. Seman, 16. Hegeduš, 25. Kudlata – 14. D. Rohaľ, 30. Krempaský, 31. S. Šoltis, 34. Vrbovský.
Stará Ľubovňa – Grizzly Košice hrá sa 23. decembra
Vranov n/T mal voľno

Tabuľka
1. Grizzly Košice 4 4 0 0 19:8 12
2. Zlato Lux Košice 6 3 1 2 23:21 10
3. Stará Ľubovňa 4 3 0 1 24:15 9
4. Prešov 5 2 1 2 22:21 7
5. Humenné 5 2 0 3 15:17 6
6. Vranov n/T 5 1 0 4 19:27 3
7. Bardejov 5 1 0 4 17:30 3

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Humenčania naplno zabodovali v Bardejove