Humenčania aj Vranovčania boli bez bodového zisku

Kapitáni a rozhodcovia pred duelom Zlato Lux – Humenné.
Kapitáni a rozhodcovia pred duelom Zlato Lux – Humenné. (Autor: VV)
Vladimír Vasilenko|23. nov 2016 o 00:00

„Anjeli“ neuspeli v Košiciach, BNP prehral doma s Prešovom.

HUMENNÉ. Cez víkend pokračovala II. futsalová liga Východ zápasmi 3. kola.

V piatok sa v Angels aréne v Košiciach darilo domácim „zlatníkom“, ktorí najtesnejšie porazili „anjelov“ z Humenného.

V sobotu sa v derby zápase tešili z víťazstva futsalisti Prešova, ktorí vo výbornom zápase porazili na humenskej pôde nováčika súťaže BNP Vranov nad Topľou.

Zlato Lux Košice – Humenné 4:3 (3:1)

Góly: 6. a 37. P. Horňák, 12. L. Urban, 14. Kudlata – 39. a 40. C. Vasiľ, 20. P. Šuľák.

ZLATO LUX: S. Pella – M. Seman, L. Urban, J. Capík, P. Horňák, F. Kis, Hegeduš, Kudlata, D. Rohaľ.

ANGELS: P. Vaško – G. Horvat, P. Šuľák, C. Vasiľ, R. Chalupka, A. Lojan, Porvaznik, Mamaj, J. Kuzma, M. Zlacký, Murinčák.

Prvý strelecký pokus patril hosťom, ale strela Šuľáka letela tesne vedľa. Do šance sa dostal aj Horvat, keď mu po rohu prihrával Šuľák, ale jeho strelu Pella kryl. Od toho momentu prevzali iniciatívu domáci, ale Urban sa dvakrát individuálne nepresadil a strela Kisa skončila mimo Vaškovej brány. V 5. minúte nedovolil Horvat skórovať Rohaľovi, keď sklzom zabránil jasnému gólu. Z následného rohu to skúšal Hegeduš, ale jeho volej Vaško bravúrne vyrazil na roh, po zahratí ktorého sa domáci ujali vedenia po nacvičenom signáli, keď Horňák prízemnou strelou nedal brankárovi žiadnu šancu. V 9. minúte zvonila žrď humenskej brány, ktorú z trestného kopu opečiatkoval Hegeduš. V 10. minúte brankár Vaško vysunul do úniku Mamaja, ale jeho strela vyrovnanie nepriniesla. O minútu neskôr predviedol Vaško zázračný zákrok, keď na bránkovej čiare kryl strelu Rohaľa. V 12. minúte sa oprel do lopty Urban, ktorého strelu jemne škrtol Horvat a prudká strela skončila za chrbtom bezmocného brankára. O dve minúty zostal pri rohovom kope neobsadený Kudlata, ktorý nemal problém pridať tretí gól domáceho mužstva. Záver prvého polčasu patril „anjelom“, keď nacvičený signál Šuľáka s Horvatom donútil Pellu k zákroku, ale v samom závere inak spoľahlivý domáci brankár nestačil na prudkú strelu Šuľáka, ktorý znížil na 3:1. Druhý polčas začal šancou Horňáka, ktorého pekne vysunul brankár Pella, ale Vaško bol pozorný. V 26. minúte odmietol skórovať Zlacký, ktorému vypracoval čistú šancu kapitán Mamaj. V 29. minúte čaroval Vaško opäť, keď kryl samostatný nájazd dvoch domácich hráčov. O minútu vychytal Šuľáka Pella. Nasledovali ďalšie šance Mamaja, Lojana a Vasiľa, ale tie zmenu skóre nepriniesli. Tri minúty pred koncom začali hrať hostia bez brankára, ako piaty hráč sa postavil na palubovku Mamaj, ale prišla veľká chyba v zadných radoch a domáci Horňákom do opustenej brány zvýšili už na 4:1. V 39. minúte hostia vyšachovali domácu obranu, lopta z kopačky Kuzmu našla Vasiľa, ktorý znížil na rozdiel dvoch gólov pričom tá istá situácia sa zopakovala o pár sekúnd, keď po prihrávke Porvaznika korigoval na konečných 4:3 opäť Vasiľ. Vzhľadom na priebeh zápasu je víťaz-stvo domácich zaslúžené.

Vranov nad Topľou – Prešov 4:7 (2:4)

Góly: 7. J. Andrejko, 18. Leškanič, 27. J. Straka, 34. Samsely – 7., 12., 15., 31. a 35. Beliš, 10. A. Hernandez, 39. T. Eliaš.

BNP: Piroščák – Samsely, J. Andrejko, Hanusin, D. Jakub, Leškanič, J. Petričko, Jakubčin, P. Ihnát, Turčík, J. Straka.

FK: M. Lipka – Harčár, Krempaský, A. Hernandez, Vrbovský, S. Šoltis, M. Varga, Kaľavský, Beliš, Bondra, T. Eliaš, P. Vasilenko.

Úvod patril domácim, ktorí si vypracovali veľký tlak, ale strelu Ihnáta po prihrávke Samselyho kryl brankár a o pár sekúnd neskôr to skúšal Leškanič, ale lopta mu v poslednej chvíli ušla za bránkovú čiaru. Prešovčania odpovedali v tretej minúte, keď si na nacvičený roh nabehol Beliš, ale lopta z jeho nohy skončila len na pravej žrdi. Iniciatívu prevzali hostia, ale brankár Piroščák sa prekonával, keď dvakrát vychytal Hernandeza a poradil si aj s prudkou strelou Vrbovského. Skóre otvoril v 7. minúte Beliš, keď zužitkoval ideálnu prihrávku Hernandeza. Strela z kopačky Vrbovského skončila na žrdi domácej brány. Nasledovala rýchla rozohrávka domáceho brankára na Andrejka, ktorý hlavou vyrovnal na 1:1. Nasledovali tri šance hostí, no domácich držal nad vodou brankár Piroščák. Samostatný nájazd Ihnáta zlikvidoval včasným vybeh-nutím Lipka, a tak platilo nedáš-dostaneš, keď sa na opačnej strane presadil Hernandez, ktorý prudkou strelou k žrdi zvýšil skóre na 2:1 v prospech Prešova. V 12. minúte viedli hostia o dva góly, keď sa po prihrávke Hernandeza presadil krížnou strelou Beliš. V 15. minúte sa dostali do šance Ihnát so Samselym, ale druhý menovaný netrafil odkrytú časť brány hostí. Prešovčania udreli opäť, keď Hernandez obišiel troch hráčov a Beliš nemal problém pridať štvrtý gól svojho mužstva. Domáci ožili, vypracovali si viaceré šance, ale Andrejka so Samselym vychytal brankár. V 18. minúte zaujala prítomných divákov krásna akcia domácich, ktorí vyšachovali brániacich hráčov a Leškaničom do prázdnej brány znížili na 2:4. Úvod druhého polčasu patril opäť domácim, ale Straka sa presadiť nedokázal. Veľký tlak premenili domáci v tretí gól v 27. minúte, keď sa po krásnej akcii Andrejka presadil Straka. Za ďalšie nevyužité šance nasledoval trest, keď si na roh Krempaského nabehol Beliš a strelou popod Piroščáka zvýšil na 3:5. V 34. minúte domáci Andrejko zamotal hlavu obrancom Prešova, naservíroval loptu Samselymu, ktorý znížil do odkrytej brány na 4:5. Keď sa už zdalo, že sa domácim podarí vyrovnať, prišla veľká chyba v obrane a Beliš svojim piatym gólom poslal Prešov do dvojgólového vedenia. Po nastrelenom brvne Samselyho s tavili domáci na hru bez brankára čo sa im vyplatilo, keď Eliáš strelou cez celé ihrisko stanovil skóre na konečných 4:7.

Zvyšný výsledok 3. kola II. ligy Východ:

Stará Ľubovňa – Bardejov 9:3 (5:2)

Góly: Haladej 3, P. Drobňák 2, Vojtek 2, Rindoš, M. Dlugoš – Križanovský 2, Kiseľ.
Grizzly Košice mali voľno.

Tabuľka
1. Stará Ľubovňa 2 2 0 0 14:5 6
2. Prešov 2 2 0 0 11:5 6
3. Grizzly Košice 2 2 0 0 8:3 6
4. Humenné 3 1 0 2 9:10 3
5. Zlato Lux Košice 3 1 0 2 7:10 3
6. Bardejov 3 1 0 2 11:20 3
7. Vranov n/T 3 0 0 3 11:18 0

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Humenčania aj Vranovčania boli bez bodového zisku