Hudáček: Zo Sibiru sa môžem dostať do NHL

Július Hudáček.
Július Hudáček. (Autor: TASR)
Tomáš Prokop|15. apr 2013 o 11:03

Slovenský brankár odchádza zo Švédska do KHL. Na dva roky sa upísal Sibiru Novosibirsk.

Agentúrny článok sme nahradili autorským o 17.11

BRATISLAVA. Pred dvoma rokmi oslavoval Július Hudáček s Košicami tretí titul. V extralige sa stal ikonou a výbornými výkonmi si vyslúžil pozornosť v Európe.

Trošku prekvapujúco odišiel do švédskej druhej ligy, konkrétne do Södertälje. Prioritou bola brankárska škola, ktorá je považovaná za možno najlepšiu na svete. Po roku si slovenského brankára vyhliadla prvoligová Frölunda, ktorú potiahol výbornými výkonmi do play off.

Chceli si ho udržať

V klube si ho chceli udržať. ale Hudáček sa napokon rozhodol kývnuť na ponuku zo Sibiru Novosibirsk.

„Na rozmyslenie som mal dva týždne. Po dobrom zvážení som dospel k tomu, že KHL bude pre mňa najlepšia voľba na to, aby som sa posunul ďalej v kariére,“ hovoril SME mladý gólman, ktorého rozhodnutie pozitívne ovplyvnil telefonát s obrancom Kristiánom Kudročom, ktorý odohral na Sibíri úspešnú sezónu. S ruským klubom podpísal zmluvu na dva roky.

„Klub je výborne zabezpečený po finančnej stránke. Pekné je aj mesto, aj keď je tam zima, ale na to som pripravený,“ pokračoval Hudáček, ktorý sa neobáva ani náročných letov, keďže klub väčšinou lieta na zápasy päť a viac hodín.

Zo Švédska sa mu napriek tomu odchádzalo ťažko. Do Frölundy by sa rád niekedy vrátil. „Je to super mesto a obľúbil som si ľudí, ale vyšlo to takto. Čo sa týka kvality, myslím si, že top tímy v elitserien sú na úrovni KHL, len sa tam hrá iný štýl hokeja.“

Dvadsaťštyriročný Slovák patril v základnej časti švédskej ligy k najlepším brankárom. Jeho priemer 1,89 gólu na zápas s 93-percentnou úspešnosťou si všimli skauti z NHL, ktorí sú vo Švédsku takmer na každom zápase.

„Na situáciu v NHL by som musel čakať do konca základnej časti, taktiež na to, ktorí brankári sa rozhodnú ísť späť do Európy.“

Snom zostáva NHL

Zámorské šumy berie ako pozitívny znak toho, že sen o najlepšej lige sveta nemusí byť nereálny.

„To, že idem zo Švédska do KHL, neznamená, že ostanem v Rusku desať rokov. Ak budem na Sibíri dva roky kvalitne chytať, môžem sa potom posunúť do NHL. Záležať to bude len odo mňa,“ dodal rodák zo Spišskej Novej Vsi, ktorý stále bojuje o nomináciu na svetový šampionát. V národnom drese by sa mohol predstaviť v najbližších dvoch zápasoch s Českom, ktoré sa hrajú vo štvrtok v Prahe a v sobotu v Bratislave.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Hudáček: Zo Sibiru sa môžem dostať do NHL