Hrivík sa každým rokom zlepšuje, tvrdí tréner NY Rangers

Marek Hrivík (vpravo).
Marek Hrivík (vpravo). (Autor: TASR/AP)
SITA|25. sep 2015 o 11:26

Svoju prvú zmluvu s New Yorkom Rangers podpísal v roku 2012, v júli ju predĺžil. Šanca, že si Marek Hrivík oblečie dres tímu NHL, je však zrejme veľmi malá.

NEW YORK. V júli o ďalší rok predĺžil kontrakt s New Yorkom Rangers. Tréner Alain Vigneault však nedáva slovenskému hokejistovi s dvojcestnou zmluvou Marekovi Hrivíkovi falošné nádeje na prienik do nabitého prvého tímu účinkujúceho v NHL.

Dvadsaťštyriročný útočník odohral vo štvrtkovom prípravnom zápase v Bostone takmer dvanásť minút. Do štatistík sa zapísal jedným hitom a dvojminútovým trestom.

marek_res.jpg

Marek Hrivík nastúpil aj proti Bostonu. Na snímke ho naráža na mantinel hráč Bruins Colin Miller. FOTO - SITA/AP.

"Mal niektoré dobré momenty. Som tu tretiu sezónu a každým rokom sa zlepšuje. To je niečo, čo radi vidíte - keď mladí hráči napredujú," vyjadril sa kouč Rangers.

Jeho odpoveď na otázku, či trpezlivý hokejista má šancu na prvý tím, však nebola povzbudivá, píšu New York Daily News.

Vlani strieľal Marek Hrivík góly v AHL za tím Hartford Wolf Pack.

Príležitosť v drese Rangers dostal Hrivík už aj pred minulou sezónou.

Hrivík odohral v uplynulej sezóne sedemdesiatdva zápasov za tím Hartford Wolf Pack vo farmárskej AHL. Nazbieral tridsaťtri bodov (12+21).

Rodák z Čadce schopný operovať v strede útoku aj na krídle podpísal svoju prvú zmluvu s Rangers 30. mája 2012. Na premiéru v NHL stále čaká. Slovensko reprezentoval na MS v Minsku 2014.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hrivík sa každým rokom zlepšuje, tvrdí tréner NY Rangers