Hrbatý pred Ritro Slovak Open: Bude to môj posledný turnaj

Dominik Hrbatý
Dominik Hrbatý (Autor: sita)
TASR|11. nov 2010 o 11:04

Na turnaj už pôjde len ak dostane voľnú kartu. Ukončenie profesionálnej kariéry plánuje na jeseň 2011. Dominik Hrbatý sa chystá na turnaj do Bratislavy.

BRATISLAVA. Na medzinárodných majstrovstvách SR v tenise Ritro Slovak Open (15.-21. novembra) sa vo dvojhre predstaví minimálne 12 Slovákov.

Priamo podľa rebríčka si účasť v hlavnej súťaži zabezpečili Lukáš Lacko, Zuzana Kučová, Lenka Juríková a Kristína Kučová. Voľné karty dostlo kvarteto Dominik Hrbatý, Andrej Martin, Maetin Kližan, Marek Semjan a tri mladé Slovenky Jana Čepelová, Chantal Škamlová a Karolína Schmiedlová.

O štvrtú voľnú kartu medzi ženami si vo finále internej kvalifikácie vo štvrtok zahrajú Lenka Wienerová so Zuzanou Luknárovou.

"Z mužského turnaja sa nám odhláslli traja hráči Chorvát Ivan Dodig, Čech Jan Hájek a Turek Marcel Ilhan. Privítame šesť hráčov z prvej svetovej stovky, nasadenou jednotkou by mal byť Poliak Lukasz Kubot. Medzi ženami je turnajovou jednotkou Rakúšanka Patricia Mayrová, po Zuzane Kučovej sa dostali do hlavnej súťaže aj jej mladšia sestra Kristína a Lenka Juríková."

"Pokiaľ ide o voľné karty do kvalifikácie, jednu z nich sme dali mladšiemu bratovi Novaka Djokoviča Markovi ako reciprocitu za voľnú kartu na budúcoročný turnaj Serbia Open v Belehrade. Ďalšími kandidátmi na voľné karty sú mladí Slováci Filip Horanský, Jozef Kovalík, Adrián Partl či Nórbert Gomboš," informoval riaditeľ turnaja Igor Moška.

Hrbatý by si rád zahral s Lackom

Hrbatý je s jedným titulom a dvomi finálovými účasťami najúspešnejším účastníkom v histórii bratislavského challengeru.

"V Bratislave to bude môj posledný turnaj, ktorý súťažne odohrám. V NTC som sa vždy cítil ako doma, center v Sibamac aréne bol ako moja obývačka, preto by som sa chcel pri mojej rozlúčke s bratislavským challengerom dostať čo najďalej."

"Verím, že vyhrám aspon jeden zápas. Rád by som si na turnaji zmeral sily s Lukášom Lackom. Na budúci rok plánujem hrávať turnaje, len ak dostanem voľnú kartu, sústredím sa iba na ligy," povedal Hrbatý, ktorý sa chce oficiálne rozlúčiť s tenisom na jeseň budúceho roka, keď by mal na 4. ročník exhibície Tennis Claasic zavítať legendárny Američan Andre Agassi.

Čepelová si v rámci prípravy na Ritro Slovak Open zatrénovala aj s bratislavskou rodáčkou reprezenentujúcou Austráliu Jarmilou Grothovou, ktorá bola v minulosti ešte pod dievčenským menom Gajdošová najlepšou slovenskou juniorkou.

"Bola to pre mňa veľmi cenná skúsenosť, veď Jarka je hráčkou elitnej svetovej stovky. Intenzívne sa pripravujem na svoj druhý štart na Ritro Slovak Open. Vlani som bola trochu nervózna, teraz by to už malo byť lepšie. Nedávno som vyhrala turnaj ITF v Tunise a tento úspech ma určite povzbudil," povedala Čepelová.

Víťaz mužskej dvojhry zinkasuje prémiu 15.300 eur a do rebríčka ATP Entry si pripíše 110 bodov. Víťazka ženského singla si prevezme šek na 2940 dolárov a do rebríčka WTA jej pribudne 50 bodov. Vstupné bude od pondelka do piatka jedno euro, na víkendové semifinálové a finálové stretnutia tri eurá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hrbatý pred Ritro Slovak Open: Bude to môj posledný turnaj