Hrbatý: Davis Cup nie je o renkingu, ale o chémii v tíme

Slováci Martin Kližan (vpravo) a Michal Mertiňák sa tešia po výhre vo štvorhre.
Slováci Martin Kližan (vpravo) a Michal Mertiňák sa tešia po výhre vo štvorhre. (Autor: TASR)
SITA|7. apr 2014 o 15:24

Ak funguje, potom si môžete vyskakovať aj na najlepších a nik nechápe, ako je to možné, povedal.

BRATISLAVA. Slovenský daviscupový rekordér Dominik Hrbatý netají, že víťazstvo nad Rakúskom v zápase rozhodujúceho 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny príliš nepredpokladal. O to viac ho nadchlo.

"Musím uviesť, že chalani ma veľmi príjemne prekvapili. Konečne som po pár rokoch mal pocit, že funguje stará dobrá tímová chémia a nemusíme mať svetových hráčov na to, aby sme to znova niekam dotiahli. Gratulujem, chlapci. Len tak ďalej," skonštatoval Športovec roka 2005 v SR Hrbatý.

Noro prekvapil aj mňa

"Možno impulz k tomu všetkému bol Noro Gombos. Hral výborný tenis. Miloš Mečíř sa nebál trošku zariskovať a postaviť nováčika na kurt, čo rozhodlo celé stretnutie. Noro prekvapil aj mňa a podal excelentný výkon. Pravdaže, boli tam aj nejaké chybičky, ale pri jeho type hry sa to bez chýb ani nedá. Výborne servoval, utváral si tlak a za akéhokoľvek stavu nepodliehal panike. Lukáš Lacko podal svoj štandardný výkon."

"Je vidieť, že doma na tvrdom povrchu v hale sa cíti dobre a v pohode. Určite to nemal ľahké, lebo od neho - na rozdiel od Gombosa - každý ten bod očakával. Musel sa teda nielen vyrovnať s úlohou favorita, ale aj s tým, že viac-menej na ňom stojí a padá celý tím. Bravó, Lukáš," odkázal Hrbatý a dodal: "Štvorhrou náš tím doklepol víťazstvo. Chalani ukázali srdce a neskladali zbrane, hoci to mali veľmi nahnuté."

Davis Cup nie je o renkingu

Tridsaťšesťročný Bratislavčan upozornil na špecifiká tejto súťaže, v ktorej on sám patril medzi najpovestnejších srdciarov a získal si obrovskú úctu fanúšikov za výkony aj prístup.

"Veľmi mi to pripomína úvod našej cesty do finále, ktorú sme začali v JAR. Ja ako jednotka tímu som vtedy nehral dvojhru. O víťazstvo sa pričinil každý člen družstva. Boli sme výborná partia a tých zážitkov, čo odtiaľ máme, je toľko, že sa doteraz na nich veľmi často zabávam."

"Zase sa raz ukázalo, že Davis Cup nie je o renkingu, ale o tom, či chémia v tíme funguje. Ak áno, potom si môžete vyskakovať aj na najlepších a nik nechápe, ako je to možné," dodal Hrbatý.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Hrbatý: Davis Cup nie je o renkingu, ale o chémii v tíme