Hrbatý a Mertiňák na bundesligových súpiskách

SITA|19. jún 2007 o 12:21

HAMBURG 19. júna (SITA) - Na oficiálnych súpiskách tímov pre tenisovú nemeckú I. bundesligu 2007 (hrá sa 6. júla - 8. augusta) figurujú aj dvaja slovenskí hráči. V zhode s avízami, ktoré poskytol pre ...

HAMBURG 19. júna (SITA) - Na oficiálnych súpiskách tímov pre tenisovú nemeckú I. bundesligu 2007 (hrá sa 6. júla - 8. augusta) figurujú aj dvaja slovenskí hráči. V zhode s avízami, ktoré poskytol pre agentúru SITA už 3. mája počas svojho vystúpenia v semifinálovom kole najvyššej domácej súťaže družstiev za Slovan Bratislava, sa do súťaže zapojí aj Dominik Hrbatý.

Dvadsaťdeväťročný Bratislavčan je jednotkou kádra klubu Erfurter TC Rot-Weiss (vlani 4. priečka z desiatich), do ktorého zo zahraničných tenistov patria aj Talian Andreas Seppi, Česi Tomáš Zíb, Bohdan Ulihrach, Ivo Minář, František Čermák, Petr Pála a Tomáš Cibulec, Srb Ilja Bozoljac, Poliak Lukasz Kubot, Rakúšan Marco Mirnegg a Alžírčan Younes El Aynaoui. "Mal by som hrať dvakrát. Termínovo to koliduje so semifinále a finále Wimbledonu. Keby som sa v Londýne dostal medzi posledných štyroch, tak tú bundesligovú premiéru odsuniem. Navyše, o rok ako tridsiatnik už budem môcť hrávať aj za veteránov," zasmial sa D. Hrbatý. Na margo finančnej príťažlivosti povedal: "Na prilepšenie nie je bundesliga najhoršia a ja už myslím na obdobie, keď nebudem v renkingu nejako vysoko. Treba si urobiť meno a dostať sa do povedomia. Dohody v Nemecku či Francúzsku bývajú individuálne, ale hráči od dvadsiatky po stovku v rebríčku inkasujú približne päťtisíc až desaťtisíc eur za zápas."

Ďalší slovenský tenista Michal Mertiňák by mal štartovať za tím Kurhaus Lambertz Aachen (minulý rok 7. miesto). Okrem deblového špecialistu a víťaza dvojhry na jesennom bratislavskom challengerovom podujatí Tatra banka Open figurujú na súpiske napríklad aj Španiel Albert Montanes, Belgičan Kristof Vliegen, Taliani Simone Bolelli a Davide Sanguinetti a Česi Jiří Novák, Jiří Vaněk a Jaroslav Levinský.

Titul obhajuje TC Blau-Weiss Halle, ktorý tento rok disponuje Fínom Jarkkom Nieminenom, Španielmi Oscarom Hernandezom a Rubenom Ramirezom-Hidalgom, Argentínčanom Diegom Hartfieldom, Francúzmi Marcom Gicquelom a Jeanom-Francoisom Bachelotom, Rakúšanom Wernerom Eschauerom, Rumunom Andreiom Pavelom či Švajčiarom Marcom Chiudinellim.

V I. bundeslige hráčov nad 30 rokov v tejto sezóne absolvoval už 6 stretnutí v drese priebežne tretieho tímu v tabuľke DTV Hannover Karol Kučera. Zatiaľ má dokonalú bilanciu, pričom 3 duely vyhral vo dvojhre a rovnaký počet zápasov vo štvorhre. Výkazom 4:1 (dvojhra 2:1, štvorhra 2:0) pomohla družstvu TC Rüppurr Karlsruhe 1929 k obhajobe nemeckého titulu medzi ženami Jarmila Gajdošová. Oporami tímu od 4. mája do 10. júna boli Rakúšanka Sybille Bammerová, domáce hráčky Anna-Lena Grönefeldová a Sandra Klöselová, Ukrajinka Tatiana Perebijnisová a Švédka Hanna Nooniová.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Hrbatý a Mertiňák na bundesligových súpiskách