Hrbatý a Kučera dostanu od ITF Cenu za oddanosť

Dominik Hrbatý
Dominik Hrbatý (Autor: TASR)
SITA|4. apr 2013 o 14:46

Kritériom na udelenie spomenutej pocty je minimálne 20 absolvovaných zápasov svojej krajiny.

LONDÝN. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) na svojej internetovej stránke potvrdila, že Dominik Hrbatý a Karol Kučera sú slovenskými tenistami s nárokom na Cenu za oddanosť.

ITF zaviedla túto inštanciu, ktorá je poctou za prístup k reprezentácii krajiny v Davisovom pohári družstiev mužov, vlani pri príležitosti osláv svojej storočnice. Pôvodne splnilo stanovené kritériá 299 hráčov, postupne k nim pribúdajú ďalší.

Slávnostné odovzdávanie sa koná priebežne počas domácich zápasov predmetných krajín v Davis Cupe.

V prípade Hrbatého a Kučeru, opôr tímu SR pri prieniku do finále edície 2005, teda s veľkou pravdepodobnosťou pôjde o 13. - 15. september. Vtedy budú Slováci hostiť v 1. kole o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Švédov, ak "tri korunky" v zhode s papierovými predpokladmi prehrajú 5. - 7. apríla v Dnepropetrovsku s Ukrajincami.

Prvých osem laureátov Commitment Award slávnostne vyhlásili 17. novembra 2012 v rámci pražského jubilejného 100. finále BNP Paribas Davis Cupu.

Pocty sa dočkali Česi Jan Kodeš, Tomáš Šmíd a Tomáš Berdych, Španieli Manolo Santana, Juan Gisbert a Feliciano López, Talian Nicola Pietrangeli a Sanmarínčan Domenico Vicini.

Šiesteho apríla 2013 si v jednotlivých dejiskách daviscupových duelov preberú cenu Mauricio Hadad (Kolumbia), Jeremy Bates, Billy Knight, Greg Rusedski, Bobby Wilson (všetci Veľká Británia), Kornél Bardóczky, Gergely Kisgyörgy, Róbert Machán, Balázs Taróczy (všetci Maďarsko), Ánand Amritraj, Maheš Bhupátí, Ramanathan Krišnan, Rameš Krišnan (všetci India), Bartlomiej Dabrowski (Poľsko), Ilie Nastase, Andrei Pavel, Florin Segarceanu, Ion Tiriac (všetci Rumunsko), Bob Bryan, Mike Bryan (obaja USA), Vadim Kucenko a Oleg Ogorodov (obaja Uzbekistan).

Kritériom na udelenie spomenutej pocty je minimálne 20 absolvovaných zápasov svojej krajiny pri formáte doma či vonku, resp. aspoň 50 duelov pri zohľadnení iného modelu (turnaje regionálnych skupín). Zo Slovákov je čakateľom Michal Mertiňák, potrebuje ešte jeden štart.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Hrbatý a Kučera dostanu od ITF Cenu za oddanosť