Hráči Fenerbahce si želajú nový začiatok v II. lige, ohrozený aj Stoch

(Autor: AP)
TASR|26. aug 2011 o 19:41

Turecký futbalový majster Fenerbahce SK zvažuje po vylúčení z Ligy majstrov dobrovoľný odchod do druhej ligy.

ISTANBUL. Hráči istanbulského klubu, medzi ktorých patrí aj slovenský reprezentant Miroslav Stoch, chcú v nižšej súťaži začať s čistými štítom.

"Naši hráči vyjadrili želanie hrať v druhej lige," prezradil viceprezident klubu Ali Koc. "Chceli sme hrať v Lige majstrov, to nám zabránili. Potom by nás mali poslať do nižšej súťaže, aby sme mohli začať s čistým štítom," doplnil ho brankár Volkan Demirel.

Fenerbahce je jedným z najviac vyšetrovaných klubov v korupčnej kauze, ktorej výsledkom boli zmanipulované výsledky v asi dvadsiatke stretnutí uplynulej sezóny v Turecku.

Neúčasťou v európskej pohárovej súťaži číslo jeden by istanbulský klub utrpel na renomé, ale v neposlednom rade by vyradenie pocítila aj klubová pokladnica. Vedenie klubu sa voči verdiktu národného zväzu TFF odvolalo. Funkcionári Fenerbahce sa v piatok stretli so zástupcami TFF, aby hovorili o budúcnosti "žlto-modrých".

"Poprosili sme TFF o pomoc. Nechceme držať našich fanúšikov v napätí a žiadame rozhodnutie. Chceme vedieť, do ktorej ligy patríme," reagoval Koc.

Už v stredu večer povedal jeho odstupujúci predchodca Nihat Özdemir v televízii: "Ak prezident TFF verí, že sme manipulovali zápasy, tak nech nás pošle do druhej ligy. Prosím ho o to. Znovu postúpime, o to nemám žiadne obavy."

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hráči Fenerbahce si želajú nový začiatok v II. lige, ohrozený aj Stoch