Hossovci majú čarovnú formu. Otec mi ju priniesol zo Chicaga, tvrdí Marcel

Marián (vľavo) a Marcel Hossa.
Marián (vľavo) a Marcel Hossa. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|21. nov 2016 o 17:32

Slovenskému hokeju kraľujú bratia Hossovci. Kým starší Marián prepisuje historické štatistiky v Chicagu, o dva roky mladší Marcel je streleckým ťahúňom Trenčína.

BRATISLAVA. Obaja nosia na drese číslo 81.

„Prvýkrát som ho mal v americkej juniorke. Narodil som sa v roku 1981 a zdalo sa mi symbolické mať práve toto číslo. Marián hrával s osemnástkou, ale neskôr prešiel tiež na 81-tku. Odvtedy ju máme v rodine,“ vysvetľuje Marcel Hossa.

V tejto sezóne majú bratia vyrovnanú bodovú štatistiku. Obaja dosiaľ strelili za svoje kluby jedenásť gólov a na šesť prihrali. Marián Hossa v ostatných šiestich zápasoch za Chicago v NHL skóroval päťkrát, Marcel za Duklu Trenčín v najvyššej slovenskej súťaži dokonca sedemkrát.

„Po každom zápase si s Mariánom napíšeme alebo zavoláme. Prečo sa nám v tomto období špeciálne darí, sme však ešte nerozoberali,“ dodal Marcel.

Päť zápasov, osem bodov

Krídelník so skúsenosťami zo zámoria či KHL sa pred sezónou dohodol s materským Trenčínom. Začiatok ročníka ho nezastihol v oslnivej forme.

Kým v úvodných šestnástich zápasoch dosiahol deväť kanadských bodov, v posledných piatich stretnutiach ich má až osem.

Naposledy strelil v súboji s majstrovskou Nitrou (5:1) hetrik.

Trenčiansky hokejista Marcel Hossa (vpravo) sa v ostatných zápasoch strelecky prebudil.
Trenčiansky hokejista Marcel Hossa (vpravo) sa v ostatných zápasoch strelecky prebudil. (Autor: SITA)

„Vždy ma poteší, keď strelím aj jeden gól. Tri zásahy v jednom zápase sú absolútne výnimočné,“ hovorí tridsaťpäťročný útočník.

„Nikdy nemyslím na to, koľko dám gólov. Vždy sa snažím ísť do zápasu naplno. Niekedy vám to do bránky padá jednoducho, inokedy sa snažíte a nedali by ste gól ani do rána,“ naznačí.

Premiérový súťažný hetrik

Marcel Hossa mal sľubne rozbehnuté kariéru. V NHL sa nestratil v Montreale ani v New Yorku Rangers.

Rodičia na nás môžu byť hrdí. Keď si spomenieme, ako s nami v detstve chodili skoro ráno na tréningy, určite sa to oplatilo. Videli, že nás to baví a niečo z nás bude.


Marcel Hossa, slovenský hokejista

V KHL pôsobil v Kazani, Spartaku Moskva či v Leve Praha, ale najhviezdnejšie momenty prežil v Rige. V žiadnom z týchto tímov však tri góly v zápase nedal.

„Mal som viacero dvojgólových zápasov, ale tri góly som dlho nemohol streliť. Raz sa mi to podarilo v All Star zápase KHL. V súťažnom stretnutí je toto môj premiérový hetrik,“ priznal Marcel Hossa.

„Spoluhráčov určite pozvem na obed alebo im niečo prinesiem do kabíny. Hetrik nie je každodenná záležitosť, preto rád niečo zaplatím.“

Formu priviezol otec

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Hossovci majú čarovnú formu. Otec mi ju priniesol zo Chicaga, tvrdí Marcel