Hossa vyskočil už na druhé miesto v plus/mínus bodoch

Patrick Sharp, Marián Hossa a Jonathan Toews (číslo 19) oslavujú Toewsov gól.
Patrick Sharp, Marián Hossa a Jonathan Toews (číslo 19) oslavujú Toewsov gól. (Autor: SITA/AP)
SITA|6. feb 2014 o 10:44

Na opačnom konci tejto štatistiky je najlepší strelec tohto ročníka Alexander Ovečkin.

BRATISLAVA. Marián Hossa sa aj vďaka gólu a asistencii pri víťazstve 2:0 v stredajšom zápase svojho Chicaga v Anaheime posunul na druhú priečku medzi hokejistami NHL v štatistike plus/mínus.

Slovenský útočník je spoločne s pittsburským Chrisom Kunitzom na hodnote +26, celkovým lídrom je ďalších hráč Penguins Matt Niskanen (+28).

Takmer na úplnom chvoste štatistiky je prekvapujúco najlepší strelec tohto ročníka Alexander Ovečkin z Washingtonu. Ruský kanonier má na konte 39 gólov, ale s -19 je až na 810. pozícii. NHL eviduje v tejto sezóne 822 hráčov, obranca Buffala Mike Weber je v plus/mínus najhorší (-31).

Štatistika plus/mínus sa pri rovnovážnom stave počíta každému korčuliarovi, ktorý je na ľade v okamihu, keď padne gól. V presilovke sa v prípade presného zásahu hráčovi nezapočítavajú plusové body, ale "získa" mínusku, ak v tom čase inkasuje. A naopak: ak znevýhodnené mužstvo v oslabení skóruje, v tom momente každý jeho hráč na klzisku má bod plus. Štatistika sa nemení pri góle z trestného strieľania či samostatného nájazdu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa vyskočil už na druhé miesto v plus/mínus bodoch