Hossa skóroval, Sekera strelil druhý gól v sezóne

Marián Hossa a Patrick Kane.
Marián Hossa a Patrick Kane. (Autor: SITA/AP)
TASR|17. dec 2011 o 07:06

Druhý gól v sezóne strelil obranca Andrej Sekera, ktorý pomohol k tesnému triumfu Buffala nad Torontom 5:4.

NEW YORK. Slovenský hokejový útočník Marián Hossa prispel gólom a asistenciou k výhre svojho Chicaga nad Anaheimom 4:1 v nočnom zápase zámorskej NHL.

Pre tridsaťdvaročného krídelníka jastrabov to bol už 14. gól v prebiehajúcej sezóne a na konte má celkovo 34 kanadských bodov, čo ho radí na deviatu priečku produktivity celej súťaže. V drese Ducks odohral 23 minút obranca Ľubomír Višňovský, no do bodových štatistík sa nezapísal.

Emery proti bývalému tímu žiaril

Chicago vyhralo už štvrtý zápas v rade a poskočilo na 2. priečku Západnej konferencie i celej ligy. Výraznou mierou sa pod to podpísal brankár Ray Emery, ktorý prišiel o čisté konto až necelé dve minúty pred koncom duelu, keď ho svojím desiatym gólom sezóny prekonal Teemu Selänne.

"Beriem túto výhru, som rád, že nám to vyšlo," povedal Emery, ktorý navyše zažiaril proti svojmu bývalému tímu. "Nemôžete sa na to pozerať takto. Aj keď je tam určitá súťaživosť a vždy, keď hráte proti bývalému tímu, chcete vyhrať," dodal.

Vanek hviezdou za dva góly aj asistencie

Druhý gól v sezóne strelil obranca Andrej Sekera, ktorý pomohol k tesnému triumfu Buffala nad Torontom 5:4. Hlavným ťahúňom "šablí" bol však jeho spoluhráč Thomas Vanek. Rakúsky útočník si vylepšil štatistiky o dva góly a dve asistencie a právom ho vyhlásili za prvú hviezdu duelu.

"Všetci sme tu dobrí hráči, takže keď sa dostaneme do vedenia, musíme ísť za ďalším gólom a 'pochovať' súpera. Dnes nám to príliš nevyšlo, no nakoniec sme vyhrali. Využili sme presilovky a dokázali sme premeniť naše šance," povedal.

Darí sa aj Floride, ktorá zdolala Calgary 3:2 po nájazdoch a so 40 bodmi sa posunula na 3. priečku Východnej konferencie. Slovenský útočník Tomáš Kopecký strávil na ľade takmer 19 minút, no do bodových štatistík sa nezapísal.

Tretie víťazstvo v rade zaznamenali hráči New Jersey Devils, ktorí si poradili s Dallasom 6:3. Zach Parise strelil gól a pridal tri asistencie. "Bol výborný. Zach v posledných zápasoch pozdvihol svoju hru na vyššiu úroveň a presne to potrebujeme," pochválil svojho zverenca tréner "diablov" Pete DeBoer.

ico

Výsledky:

Buffalo - Toronto 5:4 /Sekera za domácich 1+0/

Ottawa - Pittsburgh 6:4

Florida - Calgary 3:2 pp a sn

New Jersey - Dallas 6:3

Chicago - Anaheim 4:1 /Hossa za domácich 1+1/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa skóroval, Sekera strelil druhý gól v sezóne