Hossa pochválil za klubový rekord spoluhráča

TASR|27. jan 2010 o 10:49

Hokejový útočník Patrick Kane z tímu Chicago Blackhawks vytvoril v utorňajšom zápase NHL proti Edmontonu (4:2) nový klubový rekord.

CHICAGO. Americký olympionik si pri otváracom góle z hokejky Jonathana Toewsa pripísal asistenciu a vďaka nej sa stal najmladším hráčom "jastrabov", ktorý dokázal pokoriť hranicu 200 bodov v profilige.

Držiteľ Calderovej trofeje pre najlepšieho nováčika zo sezóny 2007/2008 tak zmazal predošlý historický zápis Denisa Savarda. Legenda Blackhawks mala 21 rokov a 251 dní, keď dosiahla dvestovku, Kane vytvoril nový rekord vo veku 21 rokov, 2 mesiace a sedem dní.

"Prekonanie tohto míľnika pokladám za veľký osobný úspech, najmä keď si človek spomenie, aké skvelé osobnosti v minulosti obliekali dres Blackhawks. Ako bývalá draftová jednotka som sa musel vyrovnať s veľkým tlakom, preto si dvestobodovú métu ohromne cením," cituje denník Chicago Tribune slová Kanea. Geniálny technik, ktorý by mal ťahať reprezentáciu USA na blížiacich sa ZOH vo Vancouveri, pridal v stretnutí s Oilers aj druhú asistenciu, čo bol jeho 59. bod v sezóne. V súčasnosti mu patrí v tabuľke produktivity celej NHL šiesta priečka.

Kaneov prínos pre tím ocenil aj jeho spoluhráč Marián Hossa. "Patrick si na ľade počína bystro a všetky situácie rieši s rozvahou," vyjadril sa na adresu šikovného krídelníka skúsený slovenský hokejista.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa pochválil za klubový rekord spoluhráča