Hossa oslávil narodeniny gólom

David Koči z Tampy Bay (vľavo) v pästnom súboji s Raitisom Ivanansom z Los Angeles Kings.
David Koči z Tampy Bay (vľavo) v pästnom súboji s Raitisom Ivanansom z Los Angeles Kings. (Autor: FOTO - TASR/AP)
SITA|13. jan 2009 o 10:35

V dvoch pondelkových stretnutiach zámorskej NHL sa do bojov zapojilo päť slovenských hráčov a dvaja z nich si zlepšili kanadské bodovanie.

NEW YORK. V dvoch pondelkových stretnutiach kanadsko-americkej NHL sa do bojov zapojilo päť slovenských hráčov a dvaja z nich si vylepšili konto v kanadskom bodovaní. Útočník Detroitu Marián Hossa svoje 30. narodeniny oslávil gólom do siete domáceho Dallasu, ktorým v 1. tretine zvyšoval náskok Red Wings nad domácimi na 3:1, ale jeho tím nakoniec podľahol súperovi v nadstavenom čase. V Los Angeles sa z víťazstva tešili hráči Tampy Bay a jednou asistenciou k nemu prispel aj obranca Vladimír Mihálik.

Pondelkový súboj Dallasu s Detroitom pripomenul časy, keď oba tímy patrili k najlepším v celej súťaži. "Červené krídla" si kvalitu udržiavajú už dlhé roky, horšie sú na tom v tejto sezóne dallaské "hviezdy“, ktoré majú problém dostať sa na priečky zaručujúce postup do play off. Postavenie v tabuľke bolo vidno na ľade iba v prvej tretine, v ktorej bol lepší Detroit a zaslúžene viedol 3:1. Tretí gól strelil v závere prvej časti hry najproduktívnejší Slovák v NHL Marián Hossa, ktorý práve v pondelok oslavoval okrúhle 30. narodeniny. Pre rodáka zo Starej Ľubovne to bol 21. gól v aktuálnej sezóne. Zdanie, že favorit zopakuje proti outsiderovi ľahké víťazstvo ako pred štyrmi dňami (6:1), začali Texasania vyvracať hneď od začiatku druhej tretiny, v ktorej sa na bránku Detroitu valil útok za útokom. Dallas prestrieľal súpera v druhej a tretej tretine 39:15, vďaka čomu dokázal vyrovnať a doviesť súboj do predĺženia. V ňom strelil víťazný gól Trevor Daley.

Hokejisti Tampy Bay sú, zdá sa, z najväčšej krízy vonku a výkonom to potvrdili aj v Los Angeles. Tri góly v rozpätí ôsmich minút na prelome prvej a druhej tretiny domácich zlomili a vo zvyšnom čase sa zmohli už len na čestný úspech. Pri prvom góle Tampy si druhý bod za asistenciu v šiestom tohtosezónnom zápase pripísal na svoje konto slovenský obranca Vladimír Mihálik. Jeho skúsenejší kolega Andrej Meszároš sa do štatistík nezapísal. V domácom drese sa o tri strely na bránku postaral slovenský útočník Michal Handzuš, ktorý okrem toho strávil aj dve minúty na trestnej lavici. Tampa vyhrala tri zo štyroch ostatných zápasov, zatiaľ čo tím z LA má bilanciu presne opačnú - tri prehry a jediné víťazstvo.

Výsledky NHL - pondelok

Dallas - Detroit 5:4 pp (1:3, 2:0, 1:1 - 1:0)

Góly: 17. Grossman (Hutchinson, Barch), 21. Robidas (Lehtinen), 36. Parrish (Barch, Niskanen), 58. Ott (Ribeiro, Richards), 62. Daley (Eriksson, Niskanen) - 11. Rafalski (Holmström, Lebda), 13. Holmström (Daciuk, Osgood), 18. HOSSA (Lidström, Dacjuk), 46. Daciuk (Franzén, Stuart). Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 49:30. Brankári: Turco - Osgood. Diváci: 17 648.

Los Angeles - Tampa Bay 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Góly: 39. Harrold (Kopitar) - 19. Arťukin (Stamkos, MIHÁLIK), 19. Recchi (Lecavalier, Prospal), 26. Lecavalier (St. Louis, Krajíček). Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: Ivanans - Kočí (obaja na 5+10 min), presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 30:22. Brankári: Ersberg (26. Quick) - Smith. Diváci: 16 511.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa oslávil narodeniny gólom