Hossa opäť skóroval a rozhodol o výhre Chicaga, tréner ho chválil

Marián Hossa strieľa víťazný gól Chicaga.
Marián Hossa strieľa víťazný gól Chicaga. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|19. nov 2016 o 06:11

Slovenský útočník má na konte už šestnásť kanadských bodov.

NEW YORK. V uplynulých šiestich zápasoch neskóroval iba pri prehre s Winnipegom 0:4. Slovenský útočník Marián Hossa hrá vo veľkej forme.

V noci z piatka na sobotu rozhodol svojím gólom o víťazstve Chicaga na ľade Calgary 3:2. Bol to preňho už jubilejný desiaty gól v prebiehajúcej sezóne NHL.

V kanadskom bodovaní mu patrí sedemnáste miesto s bilanciou desať gólov a šesť asistencií. Na lídra Marka Scheifeleho stráca iba šesť bodov.

Aktuálne má staroľubovniansky rodák v dlhodobej časti NHL na konte 1 105 bodov (509 gólov a 596 asistencií), ktoré dosiahol v 1 253 zápasoch.

"Bol to ďalší veľký gól v jeho podaní. A veľmi dobre načasovaný. Skóroval niekoľkokrát z priestoru okolo bránky a vybojoval nám tak bod alebo dva. Dnes to opäť bola dobrá ilustrácia toho, aký je pre nás nesmierne dôležitý," uviedol na Hossovu adresu kouč Joel Quenneville.

"Keď vám horí hokejka, stávajú sa rôzne veci. Keď cítite, že si vás puk môže nájsť, snažíte sa pohybovať v blízkosti bránky a byť aktívny," cituje Mariána Hossu portál denníka Chicago Sun-Times.

Gólovú situáciu opísal šťastný strelec na webe NHL takto: "Panarinova strela bola razantná a tušil som, že z toho môže byť dorážka. Brankár presne nevedel, kde sa nachádza puk, a ja som nechcel, aby ho zasiahol obranca a odpálil preč. Preto som sa snažil trafiť jeho hokejku tak, aby sa nedostal k puku. Ten potom spadol blízko bránkovej čiary a ja som ho len posunul za ňu."

Blackhawks zaznamenali dvanáste víťazstvo z osemnástich duelov prebiehajúcej sezóny NHL a na čele Západnej konferencie zvýšili náskok pred druhým Anaheimom na päť bodov.

Po skvelom vstupe do novej sezóny NHL sa bodovo trápi druhý slovenský útočník v službách Chicaga Richard Pánik. Rovnako bodovo naprázdno vyšiel v noci aj útočník Detroitu Tomáš Tatar.

Jeho tím prehral na ľade Washingtonu 1:0.

Skvelý výkon v bráne New Yorku Islanders predviedol slovenský brankár Jaroslav Halák. Z tridsiatich piatich striel inkasoval len tri góly a aj vďaka jeho zásluhám získali domáci proti obhajcovi trofeje jeden bod.

V úvode sezóny chytal striedavo. Teraz nastúpil Halák v siedmom zápase za sebou.
V úvode sezóny chytal striedavo. Teraz nastúpil Halák v siedmom zápase za sebou. (Autor: TASR/AP)

Medzi úspešnými strelcami Pittsburghu bol aj hviezdny Sydney Crosby, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia.

Halák za do brány Islanders postavil siedmykrát za sebou, avšak jeho tím utrpel štvrtú prehru v sérii a patrí mu vo Východnej konferencii predposledná pätnásta priečka.

NHL - výsledky:

Columbus Blue Jackets – New York Rangers 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly:
17. Karlsson, 26. Gagner, 52. Calvert (Karlsson, Murray), 60. Jenner (Atkinson) - 32. Grabner, 49. Zibanejad (Skjei, Holden)

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 2:3pp (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)
Góly:
22. Nelson (Strome, Tavares), 23. Beauvillier - 16. Crosby (Letang, Kunitz), 34. Daley (Kessel, Kunitz), 62. Letang (Crosby)

/brankár Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal celé stretnutie, z 35 striel súpera inkasoval tri góly a dosiahol percentuálnu úspešnosť zákrokov 91,4/

Washington Capitals – Detroit Red Wings 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Gól:
55. Beagle (Orlov)

/útočník Tomáš Tatar (Detroit) strávil na ľade 16 minút a 27 sekúnd, pripísal si jeden mínusový bod, jeden hit a raz ohrozil bránu súpera/

Carolina Hurricanes – Montreal Canadiens 3:2 (0:0, 0:1, 3:1)
Góly:
44. Skinner (Haisey, Aho), 48. Teräväinen (Hainsey, Rask), 50. Rask (Lindholm) - 35. Petry (Markov, Hudon), 56. Shaw (Markov, Petry)

Calgary Flames – Chicago Blackhawks 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Góly:
24. Bennett (Monahan, Brouwer), 28. Monahan (Bennett, Brouwer) - 8. Hartman (Anisimov), 35. Seabrook (Keith, Kane), 58. HOSSA (Panarin, Kempný)

/útočník Marián Hossa strávil na ľade 17 minút a 30 sekúnd a strelil víťazný gól Chicaga na 2:3, pričom dva razy ohrozil bránu súpera a pripísal si aj jeden plusový bod, útočník Richard Pánik (obaja Chicago) strávil na ľade 9 minút a 30 sekúnd a pripísal si dva mínusové body/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa opäť skóroval a rozhodol o výhre Chicaga, tréner ho chválil