Hossa má po návrate formu, opäť skóroval. Chára sa pobil

Hokejisti Chicaga Blackhawks oslavujú gól Mariána Hossu (zľava) do siete Winnipegu Jets.
Hokejisti Chicaga Blackhawks oslavujú gól Mariána Hossu (zľava) do siete Winnipegu Jets. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|19. mar 2016 o 06:18

Pre zranenie nehral takmer mesiac. Od svojho návratu nastúpil na štyri zápasy. V posledných dvoch Marián Hossa strelil gól.

BRATISLAVA. Keď ho 13. februára zasiahol hráč súpera do kolena, ostal ležať na ľade. Opustil ho len s pomocou spoluhráča a lekára, ktorí ho museli podopierať.

Odvtedy Marián Hossa chýbal svojmu tímu v deviatich stretnutiach. Vrátil sa až 11. marca. A odohral zatiaľ štyri zápasy.

Pred dvoma dňami skóroval do siete Philadelphie. A v noci z piatka na sobotu sa presadil opäť. Blackhawks pomohol k víťazstvu 4:0 na ľade Winnipegu Jets. V 38. minúte dorazil puk do brány po vyrazenej strele Arťoma Anisimova.

Gól Mariána Hossu.

Hossa skóroval iba dvadsaťšesť sekúnd po tom, ako otvoril skóre stretnutia Patrick Kane. Z 0:0 Chicago zrazu viedlo 2:0. "Veľmi nám to pomohlo," priznal pre oficiálnu internetovú stránku súťaže Kane.

"Potom už bolo vidieť, že si chlapci začali viac veriť. Boli odvážnejší, tvorili hru. Napokon to vyšlo. Využili sme naše šance a nespravili sme nejaké závažnejšie chyby," dodal najproduktívnejší hráč ligy.

Marián Hossa v tejto sezóne nastúpil dokopy na 58 duelov. Získal v nich tridsať bodov za dvanásť gólov a osemnásť asistencií.

Výborný výkon v bráne Chicaga podal Scott Darling. Kryl všetkých dvadsaťosem striel súpera a vyhlásili ho za tretiu hviezdu. "Myslím si, že takýto zápas potreboval. A my sme potrebovali takéto víťazstvo," vravel kouč Blackhawks Joel Quenneville.

"Scott dostal šancu ukázať, ako dokáže zabojovať o miesto. Využil ju a predviedol niekoľko kľúčových zákrokov," dodal Quenneville.

Darling chytal v druhom súboji za sebou. Brankárska jednotka Corey Crawford je mimo hry pre zranenie v hornej časti tela.

darling_res.jpg

Scott Darling zasahuje pri šanci Dustina Byfugliena. FOTO - TASR/AP.

V zápase Chicaga s Winnipegom sa predstavili aj ďalší dvaja Slováci. Marko Daňo v domácom a ani Richard Pánik v hosťujúcom drese sa už bodovo nepresadili. Rovnako ako Andrej Sekera pri výhre Edmontonu nad Vancouverom 2:0.

Neľahkú noc majú za sebou hokejisti Bostonu Bruins. Na ľade Anaheimu nestrelili gól a prehrali jednoznačne 0:4.

Zdeno Chára si okrem dvoch striel na bránu a jedného mínusového bodu pripísal aj sedem trestných minút. V tretej tretine sa pobil s Claytonom Stonerom, ktorý si v sezóne 2012/2013 obliekal aj dres Banskej Bystrice.

Zdeno Chára s Claytonom Stonerom.

NHL - piatok:

Buffalo - Ottawa 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

Góly: 3. S. Reinhart (Girgensons, Ristolainen), 9. Deslauriers (R. O´Reilly, E. Kane), 30. Bogosian (S. Reinhart, Eichel) - 6. Chiasson (Hoffman, Zibanejad)

Winnipeg - Chicago 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Góly: 37. P. Kane (Rozsíval), 38. MARIÁN HOSSA (Anisimov), 44. Ladd (Toews, P. Kane), 45. Fleischmann (Teräväinen)

Marko Daňo (Winnipeg) odohral 15:31 min, vyslal dve strely na bránu, do štatistík si pripísal len jeden mínusový bod - Marián Hossa (Chicago) odohral 16:15 min, trikrát mieril na bránu, strelil gól a zaznamenal jeden plusový bod; Richard Pánik (Chicago) odohral 11:50 min, štyrikrát vystrelil na bránu, bodovo sa nepresadil

markodano_r4545_res.jpeg

Marko Daňo (vpravo) zvádza súboj o puk s Jonathanom Toewsom. FOTO - SITA/AP.

Washington - Nashville 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Góly: 28. Winnik (Kuznecov, Hotlby), 33. Oshie (Kuznecov), 40. Winnik (Orlov), 41. Burakovsky (Kuznecov) - 24. F. Forsberg (Josi, S. Weber)

Edmonton - Vancouver 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 32. Eberle (McDavid), 47. Hendricks (Oesterle, Pakarinen)

Andrej Sekera (Edmonton) odohral 21:29 min, dvakrát strelecky ohrozil brankára súpera, ale do štatistík sa nezapísal

Calgary - Colorado 3:4 sn (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 10. Stajan (Jokipakka, Brodie), 26. Giordano (Jooris, Bouma), 26. Hamilton (Bouma) - 18. J. Johnson (Bödker, MacKinnon), 29. Barrie (Grigorenko, Iginla), 50. Söderberg (Matthias, Bigras), rozhodujúci sam. nájazd Bödker

Anaheim - Boston 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Góly: 3. McGinn (Perry, Getzlaf), 5. Kesler (Cogliano, Silfverberg), 41. Lindholm (Getzlaf), 55. Rakell (Perron, Lindholm)

Zdeno Chára (Boston) odohral 20:58 min, vyslal dve strely na bránu, zaznamenal jeden mínusový bod a až sedem trestných minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa má po návrate formu, opäť skóroval. Chára sa pobil