Hossa krvácal z nosa a ešte dostal trest

Marcel  Hossa hrá v KHL štvrtú sezónu, do Spartaka Moskva prišiel v lete tohto roku.
Marcel Hossa hrá v KHL štvrtú sezónu, do Spartaka Moskva prišiel v lete tohto roku. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|20. okt 2011 o 12:02

Hokejový útočník Marcel Hossa zo Spartaka Moskva musel v stredajšom zápase KHL s Atlantom Mytišči putovať pod sprchy predčasne už po necelých piatich minútach hry.

Agentúrny článok bol nahradený autorským textom SME

BRATISLAVA. Len do piatej minúty hral Marcel Hossa v stredajšom zápase KHL Spartak Moskva - Atlant Mytišči. Domáceho útočníka po odohratí puku lakťom zboku surovo zasiahol do tváre obranca Denis Bajev. Keď sa krvácajúci Slovák išiel sťažovať rozhodcovi, dostal 10 minút a navyše trest do konca zápasu. Hráč Atlantu, ktorý si vôbec nevšímal puk a vyložene si na Hossu vystriehol, vyviazol z incidentu bez trestu.

Spartak vyhral zápas 5:3 a dvojgólový strelec víťazného tímu Roman Ľudunin podľa klubového servera venoval svoje góly Marcelovi Hossovi.

Rozhodcovia: Sám narazil

Štyritisíc divákov v hale v Sokoľnikoch i celé domáce mužstvo po zákroku Bajeva čakali, že rozhodca ho pošle na tresnú lavicu. A krv z Hossovho nosa mala pre hráča Atlantu znamenať vyšší trest.

Medzinárodná hokejová federácia aj NHL majú v poslednom období sprísnený kurz za údery do hlavy po tom, čo niekoľko špičkových hokejistov utrpelo otras mozgu a liečenie si vyžiadalo dlhší čas. Útočník Bostonu Marc Savard tohto roku po opakovanom otrase mozgu ukončil kariéru.

Tréner Spartaka Viktor Pačkalin nerozumel, prečo dostal trest Hossa a nie Bajev, a tak komunikoval s hlavnými rozhodcami Bulanovom aj Oleninom. Povedali mu, že slovenský hokejista sám narazil do hokejky Bajeva... Podľa denníka Sovetskij Sport sa tréner v šatni rozprával aj s Marcelom Hossom a otrasený útočník si nepamätal, čo povedal rozhodcom.

Lekárske vyšetrenie ukázalo, že nos nie je zlomený. Hossa ho má napuchnutý a vo štvrtok nedvíhal telefón.

Spoluhráči nechápali

„Čo sa stalo, mi nešlo do hlavy,“ cituje server sovsport.ru útočníka Spartaka Olega Gubina. „Marcel chcel upozorniť rozhodcov, že má rozbitú tvár. Veď krv z ľadu potom zoškrabovali niekoľko minút. No rozhodca mu dal najprv desať minút a potom ho poslal pod sprchy. Pýtal som sa aj Marcela: Čo si im povedal? No on len rozhodil rukami. Nevedel.“

Zápas Spartak - Mytišči považujú v KHL za derby, viackrát sa v ňom zaiskrilo. V 12. minúte bitkár z tímu hostí Rafael Batyršin vyzval na súboj najproduktívnejšieho hráča Spartaka Štefana Ružičku, pästný duel sa skončil pre slovenského krídelníka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Hossa krvácal z nosa a ešte dostal trest