Hossa je pripravený pre pôrod vynechať aj zápas

(Autor: SITA/AP)
SITA|6. nov 2013 o 11:38

Hossa chce byť pri pôrode svojho druhého potomka a v prípade potreby vynechá aj zápas.

CHICAGO. Slovenský hokejista Marián Hossa možno v druhej polovici novembra vynechá jeden z duelov zámorskej NHL.

Manželka krídelníka Chicaga Blackhawks Jana je tehotná a pár očakáva narodenie druhej dcéry 22. novembra. V tom čase by mali Blackhawks absolvovať sériu siedmich zápasov na ľadoch súperov.

"Je to životná skúsenosť. Chcem byť pri mojej manželke, keď príde čas pôrodu. Najradšej by som bol, ak by to bolo v čase, keď nehráme zápas. Keď však príde k tejto situácii, potom by som to urobil. Verím, že tím to pochopí. Nie je to zápas play-off, chcel by som byť v tých chvíľach s rodinou," uviedol pre Chicago Tribune Hossa.

Tridsaťštyriročný útočník sa počas prvého mesiaca snažil dostať do formy a veril, že nebude mať problémy s chrbtom.

Po vynechanom predsezónnom období sa mu podarilo stabilizovať výkonnosť a pre Blackhawks je kľúčovým hráčom. Hossa bodoval v ostatných štyroch stretnutiach (6 bodov, 2 góly a 4 asistencie), vďaka čomu má na konte už 12 kanadských bodov (6+6).

Za tímovými lídrami v kanadskom bodovaní Jonathanom Toewsom a Patrickom Kanom zaostáva len o bod. "S pribúdajúcim počtom stretnutí sa zlepšuje moja výkonnosť i korčuľovanie," priznáva pre Chicago Tribune Hossa.

V súčasnosti už hrá v prvom útoku s Patrickom Sharpom a Jonathanom Toewsom a sú jednou z najúdernejších formácií v celej lige. "V posledných stretnutiach sme si vypracovali dostatok šancí, dostali sme sa do prečíslení troch na dvoch a dvoch na jedného. Sme zohratí," priznáva pre Chicago Tribune Hossa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa je pripravený pre pôrod vynechať aj zápas