Hossa dúfa, že zostane zdravý a udrží si produktivitu

SITA|4. feb 2011 o 10:15

Slovenský hokejový útočník v drese Chicago Blackhawks Marián Hossa sa v utorok prezentoval výborným výkonom v stretnutí s Columbusom, v ktorom strelil jeden gól a na ďalší prihrával.

CHICAGO.

Predchádzal však tomu vynechaný zápas pred týždňom v utorok proti Minnesote, pred ktorým 32-ročného pravého krídelníka trápil závrat. Pre trenčianskeho odchovanca to však nebola jediná absencia v tejto sezóne, v novembri po zrážke so spoluhráčom na tréningu vynechal 10 duelov.

Starší z bratskej dvojice Hossovcov vynechal v uplynulej sezóne najmä vinou operácie ramena pred sezónou 25 zápasov. Hossa absolvoval aspoň 80 zápasov v základnej sezóne NHL naposledy v ročníku 2006/07, kedy sa mu jedinýkrát v kariére podarilo absolvovať všetkých 82 zápasov.

"Keď sa vám začnú stávať takéto veci, začnete rozmýšľať, čo sa prihodí ako ďalšie," komentoval pre Chicago Tribune svoje zdravotné problémy Hossa, no hneď našiel recept:

"Na druhú stranu, nesmiem začať rozmýšľať negatívne." Marián Hossa má na konte v 35 zápasoch 29 bodov (12+17), no Chicago by ho rado videlo vo forme, ktorú mal vo svojich dvoch posledných kompletných sezónach v Atlante (2005-2007), keď zaznamenal 92 a 100 bodov. "Samozrejme, to je môj cieľ po prestávke pre Zápas hviezd. Dúfam, že ďalšie zranenia neprídu a tieto nepríjemné veci sa už prestanú diať," dodal Marián Hossa.

"Veľmi dobre viem, ako je Marián dôležitý pre náš tím. V niekoľkých zápasoch sa už predviedol v takej forme, akú mal na začiatku sezóny, keď po ľade doslova lietal. Už sa tešíme na podobné tempo," poznamenal na margo rodáka zo Starej Ľubovne tréner "jastrabov" Joel Quenneville.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa dúfa, že zostane zdravý a udrží si produktivitu