Hossa dal tri góly, Svatoš zaznamenal tri body

Marián Hossa sa spoločne so spoluhráčmi teší z gólu do siete St. Louis.
Marián Hossa sa spoločne so spoluhráčmi teší z gólu do siete St. Louis. (Autor: ap)
SITA|3. feb 2009 o 07:44

New Dvojica slovenských hokejistov sa výrazným spôsobom podpísala pod tesné výhry svojich tímov v troch zápasoch zámorskej NHL.

New York. Slovenskí hokejisti Marián Hossa a Marek Svatoš boli ústrednými postavami svojich tímov v pondelkových stretnutiach NHL.

Svatoš prispel k víťazstvu Colorada 4:3 nad Calgary dvoma gólmi vrátane víťazného a asistenciou, Hossa takisto skóroval dvakrát, premenil rozhodujúci samostatný nájazd a najmä jeho zásluhou vyhral Detroit rovnakým skóre nad St. Louis.

Svatoš a Budaj prispeli k výhre Avalanche

Colorado zvíťazilo nad domácom ľade len druhýkrát v ostatných siedmich zápasoch. Svatoš dúfa, že mu takýto zápas pomôže k lepšej produktivite. "Je to pekné. V poslednom čase sa mi strelecky nedarilo.

Teraz som sa ale dostal do mnohých šancí a dúfam, že to tak bude pokračovať do konca sezóny,“ povedal Svatoš, ktorý vsietil 10. a 11. gól v sezóne. V bránke Avalanche stál Peter Budaj, ktorý k výhre prispel 36 úspešnými zákrokmi. "Chlapci hrali výborne. Vždy je to dobré znamenie, keď vediete po dvoch tretinách a dokážete výsledok udržať,“ povedal Budaj, ktorý v závere duelu chytil dva nebezpečné pokusy Diona Phaneufa.

Trojgólový Marián Hossa zariadil Red Wings víťasztvo

Triumfom nad St. Louis zastavil Detroit päťzápasovú šnúru bez víťazstva. Tak dlho Red Wings na výhru v tejto sezóne ešte nečakali. "Je úplne jedno, či sme vyhrali peknými alebo škaredými gólmi, dôležité je, že sme konečne vyhrali. To nás posunie ďalej,“ vyhlásil Hossa, ktorý má na svojom konte v tejto sezóne už 26 gólov, len o tri menej, ako vsietil za celú uplynulú sezónu.

"Je to výnimočný hráč. Nielenže to dokazuje svojimi výkonmi na ľade, ale je to aj dobrý človek. V šatni je veľmi obľúbený. Navyše odvádza výborné výkony aj v defenzíve,“ chválil letnú posilu generálny manažér Detroitu Ken Holland. "Dnes im prakticky sám vyhral zápas,“ pokrčil ramenami brankár Blues Chris Mason. K triumfu domácich prispel asistenciou aj ďalší slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorý sa podieľal na otváracom góle zápasu Kirka Maltbyho.

Aj v treťom pondelkovom stretnutí sa zrodil tesný výsledok v prospech domáceho mužstva. Anaheim zdolal Buffalo 3:2 zásluhou dvoch gólov v poslednej tretine, o ktoré sa postarali v presilovej hre Chris Kunitz a Corey Perry. V bránke Ducks sa už po štvrtýkrát v rade objavil Jonas Hiller, ktorý postupne vytláča z postu jednotky Jeana-Sebastiena Giguera. Švajčiarsky gólman prispel k výhre Anaheimu 21 úspešnými zákrokmi.

výsledky:

Detroit - St. Louis 4:3 sn (0:0, 3:2, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 23. Maltby (KOPECKÝ, Draper), 27. HOSSA (Daciuk, Kronvall), 32. HOSSA (Leino, Lidström), rozhodujúci sam. nájazd HOSSA - 26. Oshie (Colaiacovo, Woywitka), 31. Berglund (Boyes, Perron), 52. B. Jackman (Colaiacovo, Boyes). Vylúčení: 4:3 na 2 min, navyše Lilja (DET) na 5+DKZ, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 21:33. Brankári: Osgood - Legace (32. C. Mason). Diváci: 18 884.

Colorado - Calgary 4:3 1:1, 3:2, 0:0)

Góly: 13. SVATOŠ (Arnason), 21. Hejduk (SVATOŠ, Smyth), 24. Salej (B. Clark, Smyth), 36. SVATOŠ (McLeod, Arnason) - 8. R. Bourque (Bertuzzi, Langkow), 23. Aucoin (Conroy), 32. Iginla. Vylúčení: 2:4 na 2 min, navyše Laperriere - Giordano na 5 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 42:39. Brankári: BUDAJ - Kiprusoff. Diváci: 13 409.

Anaheim - Buffalo 3:2 0:1, 1:0, 2:1)

Góly: 33. Pronger (Montador, D. Miller), 44. Kunitz (Ebbett, Selänne), 50. Perry (Montador, Selänne) - 14. Kaleta (Paille, Gaustad), 54. Rivet (Gaustad, Paetsch). Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše Perry, Montador, Parros na 5 min, Moen 10 min - Rivet 2x, Peters na 5 min, Gaustad 10 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 37:23. Brankári: Hiller - Lalime. Diváci: 16 874.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa dal tri góly, Svatoš zaznamenal tri body