Holloway-Poirier 2 o dočasný titul ľahkej váhy hlavným zápasom UFC 236!

Adrián Mečiar|23. feb 2019 o 01:00

UFC 236 korunuje dvoch dočasných šampiónov.

Khabib Nurmagomedov pred časom povedal, že skôr ako na jeseň ho v oktagone znova neuvidíme. Dôvodom sú tresty, ktoré jemu a jeho kolegom udelila Nevadská atletická komisia (NSAC). Dana White bol týmto vyhlásením znepokojený a naznačil, že divízia nemôže zostať tak dlho bez aktivity na čele.

„Nemôžete urobiť také čosi. Takže ak sa ukáže, že to je pravda a naozaj sa tak zachová, potom by sme sa museli obzerať po iných možnostiach," nedávno prehlásil prezident UFC.

UFC sa napokon naozaj rozhodlo vytvoriť duel o dočasný opasok. Šampión pérovej váhy Max Holloway prejde do vyššej váhovej kategórie, keď vyzve Dustina Poiriera. Zápas s Hollowayom bol pritom pôvodne ponúknutý Tonymu Fergusonovi, avšak Ferguson tento duel odmietol. Pre ESPN to potvrdil White.

Holloway, súčasný šampión pérovej, aktuálne ťahá šnúru 13 víťazstiev v rade a v rebríčku naprieč váhovými kategóriami mu patrí štvrtá priečka. Holloway sa naposledy predstavil na decembrovej akcii UFC 231 v Toronte, kde po bravúrnom výkone zdolal Briana Ortegu.

Poirier vyhral 8 zo svojich posledných 9 zápasov. V priebehu necelého roka si na konto pripísal skalp Anthonyho Pettisa, Justina Gaethjeho a aj Eddieho Alvareza.

Holloway a Poirier sa už raz stretli, a to v roku 2012 na podujatí UFC 143. Poirier vtedy zvíťazil v prvom kole submisiou (triangle armbar).

Dnes sa však obaja nachádzajú v totálne rozdielnom štádiu kariéry, čo si uvedomuje aj Poirier. Pred siedmimi rokmi sme boli len deti. Teraz zápasíme proti najlepším, sme úplne odlišnými bojovníkmi, bude to úplne iný zápas. Max je nespochybniteľný šampión pérovej váhy. A to si ani nemyslím, že už je vo svojej životnej forme. Bude pre mňa predstavovať náročný test, avšak to zároveň aj ja pre neho. Mám pre Maxa veľký rešpekt," uviedol Poirier pre ESPN.

Dlho sa nevedelo, kde vlastne podujatie UFC 236 prebehne. V hre bol New York ale aj Abu Dhabí, no UFC sa nakoniec rozhodlo pre Atlantu. Galavečer sa bude konať 13. apríla a hlavnými ťahákmi večera budú dva zápasy o dočasný opasok. Tým hlavným bude súboj Holloway-Poirier, co-main eventom bude zápas Adesanya-Gastelum o dočasný titul strednej váhy.

Foto: MMA News

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Holloway-Poirier 2 o dočasný titul ľahkej váhy hlavným zápasom UFC 236!